Реклама / Ads
3| 3585 |30.08.2024 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Коя е „Фръцлата“ на Сицилия?

.
Остров Сицилия е толкова запомнящ се, толкова контрастен, че едно пътуване няма да ви стигне. Може да предложи спиращи дъха гледки, градчета с аристократичен дух, любопитни истории, пазени от десетилетия тайни. Всеки път ще откривате по нещо ново и няма да можете да се наситите.
 

Днес ще ви разкажа за две от най-красивите места на острова. Таормина е определяна като „красавицата на острова“, „перлата в короната на Сицилия“, но едно е сигурно, дойдете ли тук, ще се влюбите в този град. Архитектурата е уникално съчетание на римска, гръцка и средновековна. Като цяло Таормина предлага очарователна смесица между богата история, слънчеви плажове и градска красота.

 

Някога Таормина е била важно кръстовище на пресичащи се културни и търговски пътища на стария свят. Но с времето е изоставена. Превръща се в обикновено село с кални и празни улици. Но дори и занемарена, красавицата си личи по старите одежди. Вдъхновява имена като Оскар Уайлд, Мопасан, Стайнбек, Труман Капоти, Гьоте, Александър Дюма. Малко по малко си възвръща славата и става едно от най-притегателните градчета. Още за Таормина гледайте във видеото на Професия турист.


.

.

След „фръцлата на Сицилия“ си мислех, че няма какво друго да ме впечатли на острова, но пристигаме в Ното. Наричат го „Бороковото бижу“. Дворците, църквите, дори и обикновените къщи удивляват с изящната си красота. Освен архитектурното богатство, Ното има и чудесно разположение – кацнало на плато с изглед към долината Асанаро и заобиколено от маслинови горички и бадемови дървета.


.

Някога Ното било обикновено, дори смотано градче. Но едно земетресение до срива до основи. Това е повод да се направи нов градоустройствен план и да се построи всичко отново, но вече с мисъл, ред и прекрасна архитектура. Прилича на декор от филм. Вижте го във видеото на Професия турист и се абонирайте за канала ни.

 

 

Автор: Адриана Русенова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3896 |27.08.2024 Къде намират приложение устройствата от магазина за шпиони? . 3| 4242 |23.08.2024 Става ли Сицилия за лятна почивка? . 2| 5459 |22.08.2024 Вицепрезидентът на КНСБ: След 20 години всеки втори работещ ще е на над 55-годишна възраст . 3| 119138 |21.08.2024 Нови правила по летищата в цяла Европа влизат от 1 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads