Реклама / Ads
5| 6760 |27.02.2020 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Lurssen werft победи в конкурса за два нови военни кораба 1 млрд. лв.

.
Правителството възложи на министъра на отбраната да подготви и подпише договор за доставката на два военни кораба на стойност 984 млн. лв. с германската корабостроителна компания Lurssen werft. Компанията е класирана на първо място в проведения от военното министерство конкурс.
 

Двата многофункционални модулни патрулни кораба трябва да заменят част от наличните във военния флот стари кораби руско производство, които не подлежат на модернизация и ремонт. Те ще участват в широк спектър от морски операции на НАТО и ЕС.

 

В решението се посочва, че офертата на Lurssen werft отговаря на изискванията на Министерството на отбраната, а компанията е предоставила всички необходими документи. Освен това нейното ценово предложение влиза във финансовата рамка на проекта. През 2005 година Lurssen werft достави патрулен кораб за нуждите на "Гранична полиция".

 

През миналата година правителството одобри и покупката на два кораба минни ловци втора употреба от Нидерландия за сумата от 1.996 млн. евро. Оказа се, че тяхното транспортиране до България ще струва 2 млн. лв.

 

Покупката на двата нови кораба е вторият проект за модернизация на армията, който върви към финализиране, след вече сключения договор за доставка на 8 самолета F-16 за 1.2 млрд. долара. Година и половина след започване на работа по третия проект за покупка на 150 бойни машини на пехотата за общо 1.46 млрд. лв. доставчик все още не е избран.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7894 |04.07.2019 Северен поток – 2 – победителите, губещите и повелителите . 0| 6207 |21.04.2011 Пещерска гроздова подарява семейна почивка на победителя от фотоконкурса . 2| 4815 |13.04.2010 Ваньо Танов: Победители в контрабандата няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads