Реклама / Ads
1| 4874 |09.07.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Министър Балтова: Летният туристически сезон в момента е гарантиран от това, че България се намира в зелената зона

.
Стела Балтова Източник: БГНЕС
етният туристически сезон в момента е гарантиран от това, че България се намира в зелената зона. Това каза служебният министър на туризма Стела Балтова в интервю за предаването „12+3“ по БНР
 

„Опитахме се да надградим това, което е изградени в Плана за възстановяване и развитие. Голямата истина в цялата история с Плана е, че миналата година по това време, когато се е изграждала канавата на Плана, никой не е вдигнал ръка, за да каже, че сектор „Туризъм“ не участва и трябва да бъде включен. От тази гледна точка това, което заварихме, е едни писма, които са изпращани от Министерство на туризма, но никога не е получаван отговор за предложения, които са правени“, посочи Балтова.

 

„По отношение на планинското спасяване сме подкрепили една мярка за

медицинските хеликоптери. Тя ще даде отражение и върху планинския туризъм и се надявам да бъде подкрепена. Това не е излишен лукс“, заяви тя.

 

„Летният туристически сезон в момента е гарантиран от това, че България се намира в зелената зона. Ситуацията е много динамична, но при нас нещата са сравнително спокойни. Почти ежедневно имаме срещи с представители на Министерството, бизнеса, здравните власти, министър Кацаров и останалите лица, които отговарят за ситуацията. Към момента, благодарение на това, че имаме сравнително спокойна ситуация имаме много гости в страната. Запълняемостта на хотелите не е на нивото, на което бихме желали дас бъде, но до 15 юни имаме над 600 000 туристи, които са подходили вече към своята ваканция у нас. Очакваме тези данни да бъдат малко по-високи. Най-висок интерес имаме от посетители от Румъния, където с реципрочност успяхме да постигнем влизане без изисквания. Същото постигнахме и в Чехия. В момента върви много активна организация за още няколко пазара, сред които и Полша. Наблюдаваме най-голям ръст от туристи от Германия, Чехия, Израел, Полша. С нетърпение очаквахме отварянето на полетите от Русия, но вече ситуацията е доста по-различна. Трудно върви и със Швеция, Унгария, Норвегия. Надяваме се да има перспектива и с тези пазари. Очакваме и ръст на украински, израелски и чешки туристи спрямо миналата година“, каза още тя.

 

„Посланието ни е: „Заповядайте на ваканция в България. Това е една сигурна дестинация“. Бизнесът е изключително отговорен, спазват се всички указания. Ние предлагаме качествен туризъм. Процесът на ваксинация е много чувствителен, но има възможност хората и тук да се ваксинират. Ние сме дестинация, която е изключително спокойна и сигурна. Тук туристите могат да намерят разнообразие от туристически продукти и форми за провеждане на ваканцията си“, допълни тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 9819 |06.07.2021 Зам.-министър Захари Христов: Две фирми, събиращи тол такси вместо АПИ, са взели 57 млн.лв. комисионна . 0| 3935 |02.07.2021 Омбудсманът с препоръка до просветния министър . 5| 6216 |21.06.2021 Енергийният зам.-министър: Ситуацията в дружествата е тежка. Липсват над 10 млрд. лв. в енергетиката . 1| 4117 |21.06.2021 Министър Балтова: Сериозен позитивизъм и за Северното, и за Южното Черноморие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads