Реклама / Ads
3| 5216 |11.05.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Московски обещава прозрачност на концесията за летище София

.
Ивайло Московски
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски гарантира прозрачност на концесията за летище София.
 

Той заяви това в Бургас, където присъства на откриване на новото пристанищно съоръжение на Аурубис България, което е за разтоварване, контрол и съхранение на меден концентрат. Московски добави, че концесиите са приоритет в сегашния управленски мандат и правителството е заложило сериозен акцент върху концесионирането на обекти от транспортната инфраструктура във всички сектори. А новото съоръжение в Бургас е с капацитет 60 хиляди тона. Застроената площ на склада е 6 хиляди квадратни метра. Инвестицията - 15 милиона евро. Това обясни Георги Домусчиев, който стопанисва Порт - Запад.

 

Така с новата инвестиция вложените пари за последните пет години до края на 2017 ще станат над 70 милиона лева. Московски добави, че в плановете на министерството са различни дейности, които да засилят товаропотока към морския град. Става въпрос за допълнителни инвестиции от 30 милиона лева в пристанищна инфраструктура и удълбочаване на зоната на Бургас. За концесията на летището в столицата министърът на транспорта каза, че процедурата ще бъде стартирана отново. "Изключително нелогично ми се струва това, което направи служебния кабинет. Концесионната политика е начинът, по който може да бъдат съвместени интересите и на държавата, и на частните оператори.

 

На летище София имахме две цели - да намерим вътрешен ресурс за системата на транспорта, за да покрием темата с дълговете в БДЖ и летището да получи своето добро развитие", каза Московски. Сега предстоят анализи и стартирането на процедурата отначало ще даде възможност за прозрачност. Министерството ще се обърне към водещи институции, така че да се гарантира равен достъп до всички, които участват в тази процедура, добави още Московски, цитиран от БТА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3796 |10.05.2017 Правителството отново стартира концесията на летище София . 2| 3526 |05.04.2017 Правителството прекрати концесията на летище ”София” . 0| 3875 |21.03.2017 Спират концесията на летище „София”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads