Реклама / Ads
12| 6148 |19.09.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Австрийци се надпреварвали за дунавските ни пристанища

.
Ивайло Московски
България е остров на стабилност, по всички показатели се движим много добре, инвеститорите усещат сигурност, обяви по БНТ министърът на транспорта Ивайло Московски по повод визитата си в Австрия.
 

 

В резултат от нея към 200 австрийски компании заявили интерес към нашата страна за инвестиране в транспорта. Особен интерес имало към дунавските пристанища, скоро щели да бъдат отворени процедури за концесия както на отделни терминали, така и на цели пристанища. Австрия е една от водещите страни в развитието на бизнеса по Дунав, те имат много опит и след постигането на концесионните договори, вярвам, че бизнесът по българското дунавско крайбрежие ще придобие нов, позитивен вид, осведоми Московски.
 

Интерес за концесия на летищата в Пловдив и в София обаче засега нямало. Целта била летище София да стане силно регионално летище и в тази посока щяло да се търси инвеститор.
 

БДЖ се води към оздравяване и укрепване, категоричен бе Московски, който напомни, че компанията била докарана до умишлен фалит. Ако някой е фалирал компанията, това е било преди нас, а сега имаме план, съгласуван с министър Дянков, за преструктуриране на задълженията на БДЖ. Беше ясно, че няма как да платим 750 млн. лв. накуп през следващата година, затова компанията ще си преструктурира задълженията, което може да стане с допълнително финансиране, паралелно с всички реформи, обясни министърът.
 

До Нова година не се очаква съществена промяна в цените на влаковите билети, но конкретният финансов анализ през октомври, щял да оформи окончателното становище за цените на жп превозите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5540 |23.11.2010 Австрийци с интерес към АЕЦ "Белене" . 0| 6034 |12.03.2008 Австрийци споделят know-how на български туристически партньори . 1| 5046 |15.02.2008 Цените на имотите у нас ще спаднат през 2008 г., смятат австрийци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads