Реклама / Ads
1| 5012 |18.11.2014 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Московски: Има девет опасни гари

.
Ивайло Московски
Има девет рискови гари. На тях сме преминали на ръчен режим и се разчита изцяло на субективния фактор, тъй като се извършва рехабилитация на трасетата, съобщи по НТВ Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Това са проекти, които са част от Оперативна програма „Транспорт” и в цяла Европа се извършват такива ремонти.
 

Според него има допусната грешка в това да има голямо трасе развързани гари – изключени от системата на сигнализация и сигнално-охранителна техника. Министърът съобщи, че са работи този проблем да бъде решен скоро.

 

Няма желаещи да работят в железниците. Не бих казал, че е заради възнаграждението, въпреки че има място да се работи по темата, каза Московски.

По думите му докато държавата не отдели необходимите средства да се обнови и автоматизира системата ситуацията в железниците ще бъде такава. „Докато бяхме на власт сме стартирали проекти за над 1.2 млрд. лева, които включват автоматизация”, каза той и добави, че е електрифицирана по-голяма част от мрежата у нас. „Съществуват места, където не е електрифицирана и затова имаме два типа състав – електрически дезира и дизелови”, обясни той.  По думите на министъра локомотивният състав на БДЖ е на 35-40 години. 

 

Попитан няма ли пътниците да избягат от БДЖ, тъй като е опасно да се пътува с влак, той отговори, че опасно е ако не се вземат тези мерки, които взимаме. „И точно затова го правим, за да са сигурни пътниците”, допълни транспортният министър. Относно пътниците, които не си купуват билети и пътуват гратис той заяви, че продаването на билети ще се автоматизира и така ще се минимизират рисковете от подобни загуби. Московски беше категоричен, че не предстоят нови съкращения в дружеството.  Попитан ползвал ли е скоро влак, министърът отговори, че не ползва този транспорт. За последно се е качвал на влак по работа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5203 |17.11.2014 Московски: Оставих БДЖ с 3 млн. лв. задължения, сега са 14 млн. . 1| 6521 |22.07.2014 Търгуват с опасни кремове от Русия и Швейцария . 4| 8323 |13.05.2014 Лаборант: Ядем опасни зеленчуци, неподлежащи на контрол . 6| 7296 |11.04.2013 Шефката на МВФ: Банките са по-опасни отвсякога

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads