Реклама / Ads
0| 7526 |26.11.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Най-важните мебели за всяка стая

.
Ако ви предстои смяна на мебелите у дома, или обзавеждане на ново жилище, вероятно се колебаете от къде да започнете.
 

В днешната статия сме ви подготвили кратко ръководство за това кои са най-важните мебели за всяко помещение от дома ви.

 

Хол


Холът е общо място за цялото семейство, където всеки прекарва свободното си време, а вечер се събирате, за да разкажете за деня си. Ето защо, при обзавеждане е хубаво тази стая да е една от първите.

 

Мека мебел


Понятието мека мебел включва дивани, фотьойли и табуретки, които трябва да си осигурите още в начален етап. Диванът е мястото, където да се насладите на компанията на близките си или любимия си сериал. Когато избирате подходящ модел диван, не забравяйте да помислите за броя на хората, които ще го използват, както и като цяло за нуждите на семейството си. В днешно време се предлагат ъглови дивани с много функции и удобства, което ги направи неразделна част от обзавеждането на хола и дневната.

 

Секция


Макар да не сте се замисляли за това, не може един хол да бъде без секция. Именно тя е мястото, където намират място всичките ни сувенири и семейни спомени – снимки, грамоти, медали, както и телевизорът и книгите. Преди да купите секция не забравяйте да обмислите добре колко точно вещи ще трябва да побере.

 

Спалня


В спалнята прекарваме една трета от живота си. Затова, е важно да я обзаведем добре, за да си помогнем в стремежа към по-добър сън и комфорт.

 

Легло с матрак


При избор на легло с матрак е много важно да се съобразите с идеята си за удобство. Ако спите на едно легло с половинката си, задължително обсъдете предпочитанията си, за да е доволен всеки от двамата. За онези, които не могат да постигнат консенсус, има марки, които предлагат матраци с различни твърдости в двете половини.

 

Гардероб
Гардеробът също е сред важните мебели в спалнята, ако не искате да сте затрупани от дрехи и други вещи. С негова помощ, дрехите са ви организирани, а стаята – подредена. Тук отново трябва да прецените добре количеството дрехи, което е нужно да приберете, и според това, да заложите на двукрилен, трикрилен, или четирикрилен гардероб. Освен това, можете да заложите на модел с огледало, ако нямате друго голямо огледало в дома си. Гардеробите с плъзгащи врати са най-добрия избор за по-малки помещения.

 

Кухня


Един истински дом има нужда от кухня! Тя трябва да бъде красива и стилна, но също функционална и здрава. Това е мебел, която се комбинира с електроуреди и е добре да се обмисли със специалисти. В днешно време имате голям избор на дизайн, възможности и разпределение за модулите на кухнята. Съветваме ви да не бързате много с избора на кухня, защото това е най-сложната за обзавеждане стая.

 
Трапезария


Маса и столове за хранене


Разбира се, за трапезарията масата със столове са най-важните мебели, ако искате да има къде да се храните и да поканите гост. Съветваме ви, когато закупувате тези мебели да вземете малко по-голяма маса и малко повече столове, отколкото мислите, че ви трябват. Например, ако сте четиричленно семейство, не се ограничавайте до четири стола. Предвидете бъдещите си гости.

 

Антре/Коридор


Закачалка за дрехи


Макар коридорът да не изисква много мебели, е важно да вземете и монтирате още в началото закачалка или шкаф за якета и палта. Такива обемни дрехи трябва да имат специално място, на което да стоят, за да не ви пречат и да не се цапат.

 

Шкаф за обувки


Шкафът за обувки също е сред важните мебели в антрето. Особено ако сте голямо семейство, то вероятността да има обувки из целия коридор е огромна. Затова, ви е необходим достатъчно голям шкаф за обувки, който да побере всички чифтове.

 

Детска стая


Ако питате самото дете, вероятно ще ви отговори, че всичко в неговата стая е важно, и му трябва веднага. Но ето всъщност, кои са най-важните мебели за детската.

 

Легло


Също както и вашето, така и детското легло трябва да е достатъчно комфортно за детето. Тук обаче има и още нещо важно. Тъй като децата още нямат необходимите знания и умения, за да застанат в здравословна поза за сън, добре е да им осигурите ортопедични матраци и възглавници. По този начин, ще предпазите малчуганите от изкривявания и болки.

 

Бюро/масичка


Независимо дали детето е ученик или е по-малко, трябва да има собствено място, на което да се занимава със своите хобита и задачи. Ако детето ви е в училище, бюрото ще му служи, за да пише домашни. Ако е по-малко, ще го ползва за да рисува или играе.

Макар да има още важни и необходими мебели за дома ви, тези са от първа необходимост и е добре да започнете с тях. Специалистите по мебели за дома от Мебелна палата Лазур препоръчват да имате точните размери на всяка стая, да помислите в какъв интериорен стил желаете да обзаведете вашия дом и да обмислите какъв бюджет да заделите за мебели.

 

Всичко това е важно, за да се създаде обзавеждането и уюта във вашия дом. Отделете време и малко усилия, за да достигнете до оптималния вариант и създайте вашия мечтан дом.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9171 |18.07.2022 8 трика за преместване на тежки мебели . 0| 8949 |12.10.2020 Евтин и практичен начин как всяка обувка да бъде 3 пъти по-удобна! . 0| 6695 |10.09.2020 Безплатен транспорт до болница в Истанбул всяка седмица от София и Варна . 3| 5501 |02.10.2019 Огромни дългове има всяка втора община у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads