Реклама / Ads
0| 5364 |07.05.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Националният борд по туризъм се отчита

.
Националният борд по туризъм ще отчете дейността си по повод 2 години от учредяването си. Организацията ще представи и проектите си, които ще бъдат осъществени съвместно с Държавната агенция по туризъм.
 

Наскоро бордът проведе общо събрание, след което призова за създаването на Министерство на туризма, което по-добре би могло да подпомага развитието на туристическата индустрия в страната.
Ръководството на организацията поиска и част от приходите от туризъм да отиват директно за национална реклама на страната ни като туристическа дестинация. Исканията на организацията предизвикаха различни негативни реакции от страна на браншовите организации.

Те коментираха тогава, че такова ведомство би могло да е полезно само ако е ясно конструирано и не се използва за корпоративни интереси от определени среди. Други заподозряха, че министерството ще е привлекателно масто за определени апетити.

Във връзка с поисканите средства за национална реклама от някои неправителствени организации в туризма заподозряха хищническо отношение към държавата и държавния бюджет.

На 3 май се навършиха 2 години от създаването на Националния борд по туризъм, в който не е останал почти никой от учредителите му. Бордът претърпя сериозни трусове през лятото на миналата година, заради политическия натиск на БСП и Георги Гергов за създаването на Конфедерация на туризма, която беше учредена на 5 септември, но така и не проработи и се води само на книга като сдружение. Недоволни от работата на Поли Карастоянова като изпълнителен директор на Борда организацията напуснаха членовете на Управителния съвет Ветко Арабаджиев, Валентин Йосифов, Людмил Стойков, Радка Минева, Евгения Банева,Соня Колтуклиева. Година преди това от НБТ излязоха Петя Славова, Недялка Сандалска и Стефан Шарлопов. През април т.г. напуснаха Цветелина Бориславова и Калин Сутев. От сдружението си отидоха също така Красимир Станев, Огнян Сапунов, Милчо Благоев, Орлин Попов, Николай Божинов, Пламен Маринов, Миролюб Столарски, Станимир Станков и други. "Личното ми мнение е, че Полина Карастоянова опорочи и компрометира идеята за създаването на единна организация на консолидирания туристически бранш. Националният борд по туризъм можеше да се превърне в сдружението, което да обедини българския туристически бранш. Това за жалост не стана и отдръпна много свестни хора от идеята за сдружаване на браншовите организации", коментира Соня Колтуклиева, главен секретар на СИТ пред Frognews.bg. Говори се, че днес сутринта Карастоянова и Анелия Крушкова, председател на Държавната агенция по туризъм, са били привикани в кабинета на Пламен Моллов, председател на ПГ на НДСВ, на "очна ставка" във връзка с искането на Борда шефката на агенцията да подаде оставка. "Карастоянова преди се снимаше на червени митинги до Румен Овчаров, стана член на ИС на партия Евролевица на Александър Томов, сега е мимикрирала до царистка. Не е работа на НДСВ да менторства над туризма, с партийни повели и натиск бизнес не се прави. На туризма му трябва модерен и работещ модел на управление и партньорство между държавата и бизнеса, както е в Швейцария и много други водещи дестинации. Не с Априлски пленум, а с европейски правила българският туризъм ще се впише достойно в най-конкурентния бизнес - туризма", смята Колтуклиева. Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5466 |22.04.2008 Йосифов: Отношението на Борда по туризъм към ДАТ е недопустимо . 0| 5854 |22.04.2008 Анелия Крушкова и Борда по туризъм в конфликт . 11| 6406 |16.04.2008 Бордът по туризъм иска 250 млн.лв.за реклама и Министерство по туризма . 0| 5161 |16.04.2008 Туристическият бизнес се събира на изложението Културен туризъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads