Реклама / Ads
0| 8439 |01.09.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Да изберем обувки за момиче. Защо да купя обувки?

.
„Обувките са най-добрият приятел на жената“ – няма как да не сте чували този популярен израз, в който има доза истина. Не, че мъжете ходят боси, но за дамите покупката на нов чифт обувки не е просто акт на необходимост, а на отделяне на хормона на щастието. Още по-голямо е удоволствието след като вече притежаваш заветния чифт да започнеш да го комбинираш с дрехите си за създаване на стилни и атрактивни визии за всеки повод.
 

Любовта към обувките не е нещо, което нежният пол придобиваме в някакъв момент от живота си – дори малките момичета изпитват интерес към пазаруването и когато дойде моментът за избиране на нови пантофки, това за малката принцеса е същинско приключение. Днес ще ви представим своите съвети, на които да обърнете внимание, когато пазарувате обувки за своята дъщеря.


Защо нашето дете се нуждае от обувки?


Като малки децата прекарват повече време в бебешката си количка, а след като проходят, често предпочитат да тичат боси, където е допустимо, но това в никакъв случай не означава, че вашето момиченце няма нужда от качествени обувки. Дори когато още не са проходили, децата носят обувки, които може да ви се струват просто елемент от облеклото и нещо, което не изпълнява полезни функции – все пак бебе на четири месеца едва ли ще използва пантофките си по предназначение. Всъщност обаче обувките при бебетата са изключително важни за правилното развитие и оформяне на детското стъпало.

 

Честа грешка, която допускат много родители, е да купуват евтини и некачествени обувки за децата си, с идеята, че не ги израстват много бързо и не си заслужава инвестицията в скъпи обувки. Не е допустимо да се прави компромис със здравето на детските крачета. Стъпалата на малките се развиват до юношеска възраст и за правилното им развитие е необходима стабилна и комфортна стелка – от ходилото зависи цялата стойка и неглижирането на детските обувки, може да причини гръбначни изкривявания и други проблеми с опорно-двигателната система. Вашата дъщеря заслужава най-добрите условия за развитие – изберете детски обувки за момиче, които да носят комфорт на стъпалата и да способстват за правилната стойка и стъпка на детето. Инвестицията не е задължително да е на космическа стойност – в магазини ССС например, можете да откриете висококачествени обувки за всеки член на семейството на достъпни цени. Широка гама от предложения за всеки вкус ви очаква както във физическите, така и в онлайн магазините на марката.

 

Как да изберем точните обувки за детето си?


Избирането на правилния размер обувки за детето може да бъде голямо предизвикателство – едно е ние да пробваме обувката на своя крак и да я усетим сами, съвсем друго да избираме чифт за някой друг, най-вече за нашето момиченце. Когато детето пробва обувките, проверете с пръстите на ръката си къде попада палеца на детското краче – то не трябва да опира плътно във върха на обувката, за да не притиска стъпалото, но в същото време не трябва да можете да пъхнете повече от един пръст между петичката на момичето и задната част на обувката.

 

Това са ориентировъчни начини за мерене, които са били прилагани и върху нас като малки, но разбира се, най-правилната преценка е тази на детето – затова му се доверете, когато ви сподели как се чувства с набелязания чифт.

 

Детското краче претърпява непрекъснато развитие, затова и дума не трябва да става за компромиси с качеството на обувките, които му осигуряваме. Високата цена невинаги е гаранция за доброто изпълнение и е важно да проучим добре марката, на която сме се спрели и да пазаруваме само от доказали се компании.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5128 |13.05.2021 Важното в колата: Как да изберем детско столче? . 0| 4291 |26.04.2021 Русенци ще могат да изхвърлят стари дрехи и обувки в специални контейнери . 1| 6505 |29.11.2019 На Черния Петък най-много се купуват дрехи, електроника и обувки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads