Реклама / Ads
0| 4857 |25.01.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Как да изберем детски дрехи

.
Лесно е да мислим, че бебешкото и детско облекло е мини версия на нашето. Има обаче една огромна разлика. Използваната материя трябва да издържи на енергията на децата, като същевременно да бъде достатъчно мека, за да предпази кожата им.
 

Как да изберем плат – комфортен за носене и лесен за пране?

 

Изборът на плат за детски дрехи може да бъде труден и със сигурност отговорен.  Децата обичат да тичат и да се движат активно. Материята, от която са създадени дрешките им, трябва да е лека и щадяща деликатната им детска кожа.  Най-добрите тъкани за малките са естествените и органични влакна. За да бъде подходяща за деца, тъканта трябва да е издръжлива и хипоалергична. Сред най-добрите натурални избора са памукът и по-специално, органичният.

 

Намирането на плат, който може да направи всички неща, от които се нуждаят децата, движейки се, докато са облечени в своите дрехи, е предизвикателство. Това са част от свойствата, които трябва да имаме предвид, когато търсим подходящ материал за облеклото им.

 

Издръжливост

 

Когато става въпрос за детски дрехи, използваната материя трябва да е здрава! Малките деца, по-специално бебетата, могат да преминат през доста тоалета на ден. Независимо дали заради прекалено емоционално похапване или леки инциденти, веднага щом сменим една дрешка, следващата е готова за пералнята.

 

Комфорт

 

Докато издръжливостта е абсолютно задължителна за детския гардероб, друг важен фактор е комфортът. Малките момичета и момчета имат безкрайни резерви с енергия и са в движение постоянно. Всеки по-твърд и некомфортен плат би причинил раздразнение и дори болка на кожата им. Тъканта трябва да позволява тяхното свободно движение. Най-добрият материал е гладък, мек и гъвкав.


Детски дрехи

 

Дишащи материи

 

Едно от нещата, които малките деца не могат да направят, е да регулират собствената си температура. Ето защо, контролът на температурата е едно от най-важните свойства на детското и бебешко облекло. Тъй като мъниците не могат да го направят сами, техните дрехи трябва да го направят, вместо тях.

 

Как да разчетем етикета на дрехата?

 

Запазването на детските облекла за максимално дълго време изисква специални грижи. На помощ ни идват препоръчителите знаци за поддръжката им, оказани върху етикета на всяка дреха. При каква температура да перем? Можем ли да използваме сушилня? Знаците могат да бъдат наистина много и достатъчно объркващи, но основните, с които се сблъскваме ежедневно са описанията за: Ръчно пране или в перална машина при температура не по-висока от определената; Не използвайте препарати, съдържащи белина (хлор); Суши се на умерена температура; Глади се на ниска температура.

 

Правилно избиране на размера

 

Намирането на подходящи размери на детските дрехи е предизвикателство, с което се сблъсква всеки родител. Това е така, защото няма универсално ръководство за размери на детското облекло, което производителите следват. За повечето ангажирани родители, които се опитват непрекъснато да обличат постоянно растящите деца, това може да доведе до объркване и разочарование. Повечето модели за по-малките хлапета се оразмеряват по възраст в месеци, след което допълнително се определят по тегло и височина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6235 |22.11.2021 Какъв винтоверт да изберем? . 0| 5243 |21.10.2021 Какъв стил дамска чанта да изберем съгласно фигурата? . 0| 8439 |01.09.2021 Да изберем обувки за момиче. Защо да купя обувки? . 0| 4468 |08.07.2021 МОН започна информационна кампания за ваксиниране в детски градини и училища

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads