Реклама / Ads
0| 4554 |26.10.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

На 6 ноември 2021г. Проф. д-р Ердал Карайоз, специалист по лечение със стволови клетки и регенеративна медицина ще проведе безплатни консултации в София

.
Проф. д-р Ердал Карайоз е специалист по лечение със стволови клетки от високотехнологичната болница „Лив Хоспитал“ в Истанбул,Турция и ще консултира безплатно пациенти от България на 6 ноември 2021г. в гр.София. Специалистът ще гостува у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата ни да предоставим достъп на българските пациенти до най-съвременните методи и технологии в медицината.
 

Кой е проф. д-р Ердал Карайоз?

 

Проф. д-р Ердал Карайоз е един от пионерите в прилагането на иновативни методи за лечение със стволови клетки. Той е основател и повече от 10 години ръководи „Изследователския център за стволови клетки и генна терапия“ към Университета „Коджаели“ в Турция. В момента оглавява първия в света „Център за регенеративна медицина и стволови клетки“, отворил врати в частна болница „Лив Хоспитал“. За изследванията си в областта на терапиите със стволови клетки и генното инженерство е носител на 36 национални и международни награди.

 

Стволовите клетки „ремонтират“ тялото

 

В човешкото тяло има стотици видове клетки. Стволовите клетки са първичните – тези, които при подходящи условия могат да се преобразуват във всички типове клетки. С тяхна помощ нездрави тъкани могат да се възобновят или да регенерират. Регенеративната медицина  е една от най-интригуващите области в съвременната медицина.

 

В „Лив Хоспитал“ използват клетки, извлечени от собствена тъкан на пациента и обработени по специфичен начин, за да постигат медицински и естетични резултати, които не са възможни с други инструменти на традиционната медицина. Екип, под ръководството на проф. д-р Ердал Карайоз, работи върху прилагането на клетъчни терапии при пациенти с различни диагнози, и най-вече в областта на ортопедията, мозъчната хирургия, пластичната хирургия и дерматологията. С тях е възможно например да се възстанови нарушено кръвоснабдяване на крайниците. При т.нар. диабетно стъпало, от което страдат около 25% от диабетиците и около 8% от тях са застрашени от ампутация, регенеративната клетъчна терапия е значително по-щадяща за пациентите.

 

При болест на Бюргер, която засяга периферните съдове, с  трансплантация на стволови клетки се подобрява качеството на живот и в немалко случаи се предотвратява отстраняването на крайници.

 

Положителният ефект на стволовите клетки е доказан и при ортопедични проблеми, за възстановяване на стави и хрущяли, при гръбначни проблеми и спортни травми.

В редица други медицински области стволовите клетки дават обещаващи резултати на експериментално ниво. В „Лив Хоспитал“ тестват използването им при пациенти с хронични белодробни заболявания и отчитат добри резултати. Значителен напредък се наблюдава и при деца с церебрална парализа и мускулна дегенерация – при някои от тях се предотвратява напредването на заболяването, а при други е налице и осезаемо подобрение в състоянието им.

 

Стволови клетки и естетична медицина

 

Стволовите клетки дават отличен и естествен резултат за намаляване следите от възрастта или т.нар. антиейджинг. Това става на три етапа: първо, с помощта на биопсия или липосукция се извлича мастна тъкан от пациента. След това от нея се извличат и обработват клетки, които накрая се инжектират обратно с цел подмладяване на засегнатия участък.

 

Подобен метод се използва и за заличаване на белези, изгаряния и наранявания по кожата, като се избягва риска от алергична реакция и се постига максимално естествен резултат.

 

С помощта регенеративни техники е възможна и реконструкция на гърдата след отстраняването й, например при пациентки с рак на млечната жлеза.

 

Проф. д-р Карайоз прилага стволови клетки  за лечение на:

 

Аутизъм
Епилепсия
Множествена склероза
Мускулна дистрофия
Диабет и диабетно стъпало
Хронична обструктивна белодробна болест – ХОББ
Тенис лакът
Травми на главния и гръбначния мозък
Ревматоиден артрит
Увреждане на ставния хрущял
Болест на Крон


Оптична невропатия и други


В момента проф. Карайоз и колегите му са фокусирани върху клиничните проучвания за лечение на нелечими заболявания, особено невро-мускулни дегенеративни нарушения (мускулна дистрофия на Дюшен, церебрална парализа, спиноцеребеларна / Фредерих атаксия, хипоксична енцефалопатия, нараняване на гръбначния мозък и др.), чрез прилагане на мезенхимни стволови клетки, получени от пъпната връв.

 

Желаещите да се възползват от безплатните консултации с проф. д-р Ердал Карайоз на 6 ноември 2021г. трябва да си запишат предварително час на телефоните на здравен информационен център Медикъл Караджъ – 0878 500 940 или 0879  977  402, както и да предоставят на място всички медицински документи, с които разполагат до момента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4748 |17.10.2021 На спад в цените на газа в края на ноември се надява шефът на „Булгаргаз“ . 0| 4425 |06.10.2021 За всички пациенти с очни заболявания – офталмологът Проф.д-р Афсун Шахин ще проведе безплатни консултации на 16 октомври 2021 . 1| 6467 |31.08.2021 Проф. Христо Бозуков: Смятам, че ще намерим пари за компенсиране на щетите . 0| 5761 |18.08.2021 Топ онкологът проф. д-р Серкан Кескин идва в София за безплатни консултации

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads