Реклама / Ads
0| 5109 |02.11.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

За всички пациенти с репродуктивни проблеми - безплатна консултация със специалиста проф. д-р Джем Фичиджиолу

.
Проф.д-р Джем Фичиджиолу
На 12 и 13 ноември 2021 Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ посреща за пореден път опитния специалист Проф.д-р Джем Фичиджиолу от Здравна Организация Аджъбадем, Турция.
 

Двойки с проблемно забременяване от София и региона ще имат възможност да се консултират БЕЗПЛАТНО с водещия специалист от Турция на 12 и 13 ноември 2021 година. Проф. д-р Джем Фичиджиолу е с богат международен опит и прилага иновативен метод, който води до по-висока успеваемост при инвитро с мъжки фактор за безплодие. Той ще гостува по покана на управителя на ЗИЦ „Медикъл Караджъ“- Звезделина Лютфи и в рамките на инициативата на здравния информационен център за предоставяне на достъп до най-иновативните и модерни технологии в медицината.

 

Основните клинични области на интерес на Проф.д-р Джем Фичиджиолу включват:

 

Ин-витро оплождане-IVF

Репродуктивна ендокринология

Репродуктивна имунология

Безплодие

Ендоскопска хирургия

Определяне на яйчников резерв

Поликистоза на яйчниците

Ендометриоза 

Преждевременна овариална недостатъчност

Хирургия при безплодие

Роботизирана хирургия

Ембриотрансфер

 

За намален яйчников резерв Проф. д-р Джем Фичиджиолу прилага техниките PRP(плазма,богата на тромбоцити) и SVF (стромална съдова фракция).

 

Какво е PRP?

 

PRP (Platelet-Rich Plasma) е плазма, богата на тромбоцити, получена чрез центрофугиране на кръвна проба от пациента, при което се изолират растежни фактори- молекули, които предизвикват растежа на тъканите и кръвоносните съдове.

 

Установено е, че приложението на PRP може да бъде използвано в две различни лечения в областта на IVF – подмладяване на яйчниковата тъкан и удебеляване на вътрешната мембрана (ендометриум) на матката.

 

Какво е SVF?

 

SVF (стромална съдова фракция) е форма на терапия със стволови клетки, която се състои от стволови клетки, събрани от мастна тъкан (мазнина), намираща се в телата ни. SVF клетките се получават чрез липосукция и съдържат множество типове клетки, включително мастни клетки, получени от мастна тъкан, мезенхимни и ендотелни прогениторни клетки, левкоцитни подтипове, лимфни клетки, перицити и съдови клетки на гладката мускулатура. SVF клетките се обработват по такъв начин, че да съдържат възпроизводим и последователен състав на хетерогенни клетки. При обработка и администриране, получените от мастна тъкан SVF клетки могат да се диференцират в различни видове тъкани, да поддържат неоваскуларизация, да заменят клетките и да поправят травматични проблеми.

 

PESA

 

Проф. д-р Фичиджиолу прилага в своята практика иновативен метод за инвитро оплождане с микрочип-технология, който дава нова надежда на много двойки с репродуктивни проблеми. Прилага се в случаите с мъжки фактор за безплодие и води до чувствителен ръст на случаите, при които се постига бременност. На мъжки фактор се дължат почти половината от случаите на проблемно забременяване. Това означава, че възможностите за зачеване по естествен път са ограничени поради намален брой или намалена подвижност на сперматозоидите. В тези случаи се прилага микрофлуидната чип технология, която подпомага селектирането на най-здравите и жизнеспособни сперматозоиди.

 

„Тези чипове са гравирани с миниатюрни канали или ленти. Когато две ленти се слеят, енергичните сперматозоиди плуват, докато по-слабите или увредените се събират отделно. След това селектираните сперматозоиди се използват чрез микроинжекция“, описва метода проф. д-р Джем Фичиджиолу. Така се гарантира създаването на по-качествени ембриони и по-висок шанс за забременяване. Проф. Фичиджиолу определя метода като „значителен пробив в лечението на мъжкото безплодие“.

 

Микрочип технологията е само един от всички методи за по-добър успех при инвитро процедури, които се прилагат в „Йедитепе“. Благодарение на тях от болницата отчитат успеваемост от 55% при пациенти под 35-годишна възраст, 47% при тези между 35 и 40-годишна възраст, и около 20% при пациенти над 40 години.

 

Кой е Проф.д-р Джем Фичиджиолу?

 

Проф.д-р Джем Фичиджиолу е роден в Анкара през 1961 година. Завършва медицинското си образование в Университет „Cerrahpaşa“ Истанбул през 1984. Специализира акушерство и гинекология в Учебно-изследователска болница „Zeynep Kamil“ от 1986 до 1990 година. Специализира репродуктивна ендокринология и стерилитет. Получава докторска степен по хистология и ембриология в Университет Мармара,Катедра по хистология и ембриология през 1995 година.Получава титла доцент по акушерство и гинекология през 1996 година. През 1997-1998 получава IVF сертификат от Медицинския факултет на Университет „Cerrahpaşa“ Истанбул. Получава титлата професор през 2005 година. От 2010 до 2012 година Проф. д-р Джем Фичиджиолу са обучава в специалност „Управление на здравните грижи“ в Университет „Билги“ Истанбул. Получава магистърска степен по бизнес администрация в Университет „Йедитепе“ през 2014 година. Сертифициран е от Университета по функционална медицина през 2018 година. Проф. д-р Джем Фичиджиолу е специализирал и работил в Бостън, САЩ, в болница „Jessop“ , Шефилд, Англия, и  Университета Гент,Белгия,Център за асистирана репродуктивна терапия.

 

Всички двойки с репродуктивни проблеми от София и региона, които желаят да се консултират със специалиста, имат възможност за безплатна консултация с Проф. д-р Джем Фичиджиолу на място в офиса на ЗИЦ “Медикъл Караджъ“.

 

За консултация с Проф. д-р Фичиджиолу е необходимо да се предоставят следните изследвания: АMH, FSH, LH, Пролактин, Естрадиол, Прогестерон (направени между 2 и 4 ден от началото на цикъла); FT3, FT4, TSH, ТАТ и МАТ; Спермограма; Кръвна група и фактор на двамата; По желание на пациентката – Мутациите на тромбофилия; Ако има направена хистеросалпингография – да се предоставят снимките и разчитането. 

 

Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с Проф. д-р Фичиджиолу на 12 и 13 ноември 2021г. в София, трябва да си запишат час предварително на:

 

-        телефоните на ЗИЦ „Медикъл Караджъ“- 0879 977 402 или 0878 500 940

-        да заявят желания от тях час онлайн на: https://www.medikara.bg/

 

На място пациентите ще трябва да предоставят медицинските документи и образни изследвания, които са им направени до момента.

 

Имайте предвид, че по време на консултациите няма да бъдат извършвани физикални прегледи. Безплатните консултации се провеждат на база медицинските документи, с които разполагат пациентите към момента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4575 |07.10.2021 За всички пациенти с очни заболявания – офталмологът доц. д-р Мурат Хасанрейсоглу ще проведе безплатни консултации на 15 и 16 октомври 2021 . 0| 4425 |06.10.2021 За всички пациенти с очни заболявания – офталмологът Проф.д-р Афсун Шахин ще проведе безплатни консултации на 16 октомври 2021 . 1| 4064 |24.09.2021 Безплатни консултации за пациенти с очни заболявания с офталмолога доц. д-р Хасан Арифоглу на 1 и 2 октомври в София и на 3 октомври в Кърджали . 0| 5222 |23.09.2021 За всички пациенти с ортопедични заболявания – ортопедът д-р Дженгиз Чабукоглу ще проведе безплатни консултации на 1, 2 и 3 октомври 2021

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads