Реклама / Ads
0| 6506 |19.11.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

4 приложения на видеонаблюдението в ежедневието ни

.
Колко пъти ви се е случвало да отидете на така дългоочакваната ваканция със семейството ви и през цялото време да изпитвате тревожност за дома ви.
 

Живеем във времена на несигурност, за това е напълно нормално най-много да искаме да предпазим от разрушаване или грабеж, мястото, което наричаме свой дом. 


Ако все още не сте закупили камера или система за видеонаблюдение, в тази статия ще засегнем всички други функции, които видеонаблюдението може да изпълнява и сами ще се убедите, колко по-спокойни ще сте с тази джаджа в дома ви.


Защита на собствеността


Системите за видеонаблюдение отдавна не са приложими, само в големите офиси и банкови учреждения, но присъстват и в почти всяко едно домакинство. Причината за това е както ценовата достъпност, така и непрестанното повишаване на качеството.


С напредването на технологиите, сложните монтажи и окабеляване останаха в историята, а инсталирането на безжични камери за видеонаблюдение може да се извърши от всеки, като отнема от 5 до 10 минути.


Независимо дали живеете в къща или едностаен апартамент, с тези улеснения ще бъдете спокойни за дома си винаги когато сте извън него и няма да се притеснявате, че домът ви е оставен без надзор. Дори когато сте на стотици хиляди километри, можете да “надникнете” в дома си само с един клик.


На пазара съществуват различни видове камери за видеонаблюдение: 


Външни - ще ги познаете по по-голямата и заплашителна форма. Също така те могат да издържат на по-сурови метереологични условия.
Вътрешни - вътрешните камери за видеонаблюдение са по-малки и компактни. Те могат да бъдат поставени навсякъде в дома ви, така че да останат почти незабележими.
Соларни камери - соларните камери са изключително успешна иновация в сферата на сигурността. На тези смарт устройства не им е необходима електрическо захранване, тъй като се захранват единствено от слънчевата енергия, посредством соларни панели


Защита за най-малките членове на семейството


Със сигурност сте изпадали в ситуация, в която сте сами с бебето вкъщи и докато то спи ви се налага да отидете до магазина или до аптеката, или просто да се отдадете на заслужена почивка. Е, тук камерата за видеонаблюдение ще ви се притече на помощ.    


Малките безжични, вътрешни камери за видеонаблюдение, са идеален заместител на традиционните бебефони. Поради тяхната компактност, те могат да бъдат поставени навсякъде в детската стая, така че да не изпускате малчугана си от поглед.


Камерата е несравним помощник не само при новородените, но и при подрастващите деца. С нея ще сте винаги осведомени какво става в детската стая и най-вече кога детето ви си пише домашните и по колко време отделя за игра. Така няма да ви се налага да надничате толкова често в стаята.

 

Да предпазим колата


Ако току що сте се сдобили с така мечтаната нова кола, то със сигурност често ходите до прозореца, за да я нагледате, а да не споменаваме ако не сте успели да намерите паркомясто пред блока, тогава притеснението навярно става още по-голямо. Тъй като на пазара съществуват така наречените безключови устройства чрез, които крадците лесно могат да отключат автомобила ви, вие трябва да заложите на сигурността и да предпазите собствеността си по най-добрия начин - чрез камера за видеонаблюдение.


Поставянето на камера за видеонаблюдение в автомобила ви, ще ви спести часове притеснения и разходки до терасата. Голяма част от новите модели, могат да ви изпращат известие директно на мобилният ви телефон, при засичане на всяко движение или звук. 

 

Медицинска помощ


Чрез функцията за видеонаблюдение, ще можете да наблюдавате дистанционно лежащо болни или възрастни хора. Ако сте работещ човек, който трябва да се грижи за възрастните си роднини, камерата за видеонаблюдение ще ви позволи да сте по-мобилни, защото ще можете да наблюдавате тяхното състояние и действията им чрез смартфона си.

 

Свързването на камера за видеонаблюдение към мобилен телефон отнема не повече от 5 минути. След като изтеглете мобилното  приложение, единственото което трябва да направите е да свържете камерата и телефона си към една и съща WiFi мрежа и да покажете QR кода, който автоматично ще излезе на екрана на телефона ви, пред обектива на камерата. 

 

Приложението за телефон не само ще ви позволи да погледнете в наблюдавания обект, дори и да сте на хиляди километри от него, но и ще можете да управлявате камерата в различни посоки, само с едно плъзгане по екрана на телефона.


Ако сте успели да разпознаете част от своето ежедневие и да се припознаете в една от многото възможни употреби на камерите за видеонаблюдение, то със сигурност тази безценна джаджа ще ви е от голяма помощ в домакинските задължения. 

 

Независимо каква е причината да закупите система за видеонаблюдение, трябва да имате предвид и някои специфични подробности около тяхното инсталиране, монтиране и местоположение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4480 |03.06.2019 Приложения на “Гугъл” се сринаха . 0| 5355 |04.07.2018 Facebook спира три приложения . 0| 14286 |14.04.2016 Избягай от ежедневието в Будва – перлата на Черна гора . 0| 5144 |21.03.2010 Microsoft с дистанционни приложения за Windows Phone 7

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads