Реклама / Ads
0| 3725 |01.08.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Най-добрите етерични масла от ЕТЕРИМ за растеж на косата

.
Има няколко етерични масла от ЕТЕРИМ, които помагат за растеж на косата и против косопад.
 

Много жени искат да имат сияйна, здрава и дълга коса. Зареди която, всички жена, а дори и мъже да се обръщат след нея. Въпреки че са необходими повече изследвания, съществуват някои доказателства, които предполагат, че етеричните масла могат да помогнат на косата да расте по-здрава и по-силна. Ето някой етерично масла, които могат да засилят растежа на косата ви:


Етерични масла от ЕТЕРИМ за растеж на косата


1. Етерично масло от лавандула


Маслото от лавандула на ЕТЕРИМ може да ускори растежа на косата. Трябва да знаете, че маслото от лавандула има свойства, които могат да генерират растеж на клетките и да намалят стреса.


Освен това има антимикробни и антибактериални свойства, които могат да подобрят здравето на скалпа.


Смесете няколко капки масло от лавандула в 3 супени лъжици базово масло, като зехтин или разтопено кокосово масло. Нанесете го директно върху скалпа. Оставете да подейства поне 10 минути. След това измиете с шампоан, както обикновено. Можете да правите това няколко пъти в седмицата.


2. Етерично масло от мента


Маслото от мента на ЕТЕРИМ може да охлади областта, върху която се прилага. По този начин се засилва циркулацията на кръвта. Както знаете този процес промага за по-бързия растеж на косата.

Според направени проучвания, ментовото масло, когато се използва върху мишки, увеличава броя на космените фоликули, дълбочината на фоликула и общия растеж на косата.


Смесете 2 капки етерично масло от мента с базово масло по ваш избор. Масажирайте го в скалпа и оставете да подейства 5 минути, преди да измиете обилно с шампоан и балсам.


3. Етерично масло от розмарин


Ако искате да подобрите както дебелината, така и растежа на косата, маслото от розмарин е чудесен избор. Това се дължи на способността му да подобрява клетъчното генериране.


Масло от розмарин се използва и в миноксидил (лекарство). Това е често срещано лечение при косопад, но при продължителна употреа може да причини сърбеж на скалпа.


Смесете няколко капки масло от розмарин със зехтин или кокосово масло и го нанесете върху скалпа си. Оставете го за поне 10 минути, преди да го измиете с шампоан. Правете това два пъти седмично за най-добри резултати.


4. Етерично масло от мащерка


Мащерката може да помогне за насърчаване на растежа на косата, като стимулира скалпа и активно предотвратява загубата на коса. Подобно на маслото от кедрово дърво, маслото от мащерка също е установено, че е полезно лечение при алопеция ареата (кръгов косопад).


Маслото от мащерка е сред най-силните етерични масла. Поставете само 2 малки капки в 2 супени лъжици базово масло, преди да го приложите върху скалпа. Оставете го за около 10 минути, след което го измийте.


Рискове и потенциални усложнения


Най-големият риск от етеричните масла е кожно дразнене или алергични реакции. Това е особено често, когато етеричното масло се нанася директно върху кожата или чрез гривни за ароматерапия. Затова е задължително винаги да използвате масло-носител, за да го разредите.


Алергичните реакции също са по-чести при тези с чувствителна кожа или тези, които имат алергии към етеричното масло.

 

Симптомите на кожно дразнене включват:


Парене, дискомфорт или болезнено изтръпване

Зачервяване в засегнатата област

Контактен дерматит


Признаците на алергична реакция включват:


Тежък дерматит

Образуващи мехури обриви

Затруднено дишане

Подуване на езика или стесняване на гърлото


Ако смятате, че етеричните масла могат да бъдат от полза за вашето дете, попитайте първо вашия лекар, за да се уверите, че е безопасно.


За да прецените дали има дразнене, не забравяйте да тествате малко количество от сместа върху малък участък от кожата преди употреба.


Етеричните масла на ЕТЕРИМ са част от класацията за най-добри етерични масла на сайтът за съвети при онлайн пазаруване – BUYOUTSIDE.COM!


В заключение


Етеричните масла от ЕТЕРИМ могат да ви помогнат да подобрите здравето на косата си с много малък риск от странични ефекти на достъпна цена. Освен това са лесни за използване.


За мнозина, смесването на някои с базово масло или вашия шампоан и редовното прилагане на скалпа ви може да увеличи растежа на косата, силата или блясъка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4641 |26.05.2021 Най-добрите начини за депозиране в онлайн казино . 3| 4509 |03.02.2021 За първи път в България идва един от най-добрите специалисти по ринопластика д-р Ибрахим Аксакал - 12 и 13 февруари в София . 0| 4918 |06.06.2019 Най-добрите сме в международния автомобилен транспорт . 0| 4485 |27.03.2019 Най-добрите фрийстайл скиори и сноубордисти мерят сили на Пампорово през уикенда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads