Реклама / Ads
0| 5609 |07.02.2023 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Кой ще стане шампион на България според Sesame bg?

.
Остава по-малко от месец до подновяването на родното футболно първенство. Още преди средата на февруари родните тимове ще подновят битката си в шампионата след дългата пауза. Досега се изиграха 18 кръга – половината от предвидените. Лидер е рекордьорът по титли ЦСКА, който води с 1 точка пред хегемона в последното над десетилетие Лудогорец.
 

Тази година битката за титлата далеч не изглежда предрешена и затова sesame bg предлага любопитни, а за „червените“ фенове може би и странни коефициенти.

 

Безспорно, „зелените“ не са за отписване при пасив от едва една точка, но отявленото им фаворизиране от този букмейкър, други конкурентни букмейкъри и специалисти, може да бъде известна клопка по пътя към 12-ата титла. В следващите редове ще разгледаме силните и слаби страни на столичани и разградчани, и какви са козовете им в борбата за най-желаното отличие на футболната карта на България.

 

ЦСКА

 

„Армейците“ започнаха шампионата в ужасно състояние, до голяма степен вследствие на кошмарната пролет на 2022 година, завършила с расистки скандал и загуба от Левски на финала на Sesame Купа на България. През лятото бе търсен и съответно намерен нов наставник. Легендата на Партизан - Саша Илич, се впусна в едва второто си треньорско приключение начело на клубен тим. Първото бе Чукарички в родината му. Именно сръбският спец е един от големите козове на ЦСКА – неговите вариативност, непредвидимост и хъс за победа са ключови за все по-силния колектив, който се заражда у „червения“ лагер. Друг плюс, който все повече специалисти отчитат, е, че въпреки призивите на Илич за качество, а не количество при селекциите, то през лятото дойдоха доста нови. Точно тези попълнения пък създадоха конкуренция в тима, без да има ярки индивидуалности, но и без крайни трансферни разочарования, каквито в предишни години е имало в изобилие на „Армията“.

 

Минусите на тима определено също не са малко и може би и затова е налична ставката от 2.59 за шампионска титла на отбора от Борисовата градина. В доста мачове отборът спечели без да покаже явни качества, като и късметът често бе на страната на 31-кратните шампиони. Младостта на тима е изключително деликатен въпрос. В предни години отборът в червено винаги е бил малко по-опитен, но парадоксално на това – правеше по един силен полусезон в шампионата и един посредствен. Това в повечето случаи водеше само до едно – второ място, далеч зад Лудогорец.

 

Лудогорец

 

Доминантът в България в последното над десетилетие, макар и все още рано, е изправен на тръни. В досегашните си шампионски години, разградчани рядко не са били на върха през традиционно дългата зимна пауза в България. Е, разбира се, винаги са успявали да се домогнат до титлата и не е учудващо, че и сега са фаворит на Сезам с 1.53 коефициент.

 

Лудогорец със сигурност разполага все още с най-класния като единици състав у нас. Дори да бъде продаден някой играч като Каули, както се спекулира, почти не се променя твърдението от предното изречение. (А пък е и твърде вероятно да му бъде намерен достоен заместник). Тимът от Разград е и единственият, за когото може да се каже, че разполага с два еднакви като качество отбора. Словенският наставник Анте Шимунджа се отличава със завидна рационалност и ротира отбора си не по-лошо от своя колега начело на ЦСКА – Саша Илич.

 

Въпреки дългата скамейка, „зелените“ играят в един турнир повече от ЦСКА – Лига на конференциите. Сблъсъците с Андерлехт в третия по сила евротурнир със сигурност поне малко отвличат вниманието на 11-кратните шампиони. Точно от това може да се възползват „червените“. Гостуванията могат да са друг препъни камък за българския европредставител. Защото тези за ЦСКА в общи линии минаха и бяха взети с отличен, докато на Лудогорец му предстоят визити и на „Българска армия“, и на „Герена“.

 

Други

 

Извън традиционния първи в последните години – Лудогорец, и традиционния втори – ЦСКА, има няколко тима, които оформят заветната първа шестица и не са особено далеч като точки от двата най-класни състава у нас. За момента топ 3 в таблицата принадлежи на ЦСКА 1948, който изостава на 8 точки от челото в класирането и рано-рано през зимната пауза бе разтърсен от напускането на Любослав Пенев. Логично, коефициент за титла на „червените“ е доста солиден – 21.00. Зад тях се нарежда шестият в подреждането в момента – Левски. „Сините“ изпратиха много посредствена есен и тяхна титла е оценена на цели 34.00.

 

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3797 |20.01.2023 Евростат: В България разходите за потребление на домакинствата са се повишили с 9,7 на сто през 2021 г. . 0| 3237 |19.01.2023 Петкратният световен шампион Бенджамин Карл ще се състезава в кръг от Световната Купа по Сноуборд на Банско . 10| 9764 |05.01.2023 Силни подозрения, че България става параван за внос на руски газ . 0| 5643 |17.01.2023 Ще има ли различен букмейкър в България - вижте в пълното BetMarket ревю на Нострабет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads