Реклама / Ads
0| 5762 |21.09.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Mamma Mia! Какво се случи с ЦСКА в Рим?

.
ЦСКА стартира с тежко поражение на старта на груповата фаза в УЕФА Лига на конференциите. “Червените” бяха разгромени с 5:1 от фаворита Рома, което попадна и в заглавията на западните медии. Mamma Mia! - какво се случи с българския отбор!
 

Загубата сама по себе си едва ли е толкова изненадваща. Тимът на Стойчо Младенов дори поведе в резултата, но и в този момент почитателите на прогнозите бяха наясно, че българският представител трудно ще стигне до чудо във Вечния град. Хубавото попадение на Греъм Кери само качи коефициента за победа на “вълците” - опция, която можеше да бъде използвана от потребителите в сезам мобилна версия. Въпреки ентусиазма, с който стартира срещата, ЦСКА отстъпи логично на отбора, воден от един от колосите в професията - Жозе Моуриньо.

 

Преди двубоя Специалния отправи своето пожелание към българския съперник - да завърши на второ място в група С. Това действително е реалистичната цел пред “червените”, за които ще е трудно да се преборят за лидерската позиция в потока. Рома е фаворит не само в тази група, но и в целия турнир. Трудно някой от останалите - не само ЦСКА, но и норвежкият Бодьо/Глимт и украинският Заря Луганск, ще свали “вълците” от върха. Само първият в класирането продължава директно към 1/8-финалите, докато подгласникът отива на плейоф срещу отбор, заел трето място в своята група в Лига Европа. И това е основният шанс на Стойчо Младенов и неговите футболисти.

 

“Червените” ще имат възможност за реванш срещу Рома

 

ЦСКА пак ще срещне италианския тим в София, където ще се опита да си върне достойнството, което беше накърнено след поражението с 1:5 във Вечния град. Но преди това всъщност предстоят по-важните мачове за българския представител в Лигата на конференциите с оглед на реалистичната цел, която може да преследва. Преди Рома в София стъпват преките конкуренти Бодьо/Глимт и Заря, а на “армейците” съответно предстоят гостувания в Украйна и Норвегия. Това са ключовите мачове, които ще дадат отговор на въпроса кой ще заеме второ място в група С.

 

Норвежкият тим взе трите точки на старта, като надигра Заря Луганск с 3:1 в първия кръг. По този начин миналогодишният шампион на Норвегия направи важна крачка преди визитата си в България. Няма съмнение, че за да разчита да завърши пред двата си конкурента, ЦСКА трябва да спечели и двете си домакинства, а освен това да вземе колкото е възможно повече точки при гостуванията.

 

Може и да прозвучи странно, но нищо чудно тежката загуба в Рим да се окаже от неочаквано голяма полза за “червените”. Първо, възможно е този разгром да заблуди съперниците и да създаде на ЦСКА имиджа на аутсайдер в групата. Който си позволи да мисли по този начин, вероятно ще си изпати. А освен това “червените” още в първия кръг се сблъскаха с най-силния отбор в групата. Летвата се оказа твърде висока за българския тим, но малко или много футболистите на Младенов бяха принудени да се представят на максимума от възможностите си. Ако покажат потенциала си срещу другите два отбора, играчите на ЦСКА имат шанса да излязат от групата.

 
 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6695 |26.08.2021 Какво иска косата на зрялата жена? . 45| 26509 |17.05.2021 Ето кои са 8-те най-големи кредитополучатели на ББР и какво стои зад тях . 1| 6608 |22.01.2021 2021/22 Шампионска лига на УЕФА: Какво трябва да знаем? . 14| 11819 |09.01.2021 Експертът Васко Начев: Купуваме газ от Азербайджан, но няма какво да го правим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads