Реклама / Ads
0| 4224 |23.05.2023 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Лесни съвети и идеи за създаване на привлекателни бани

.
Не е необходимо да правите основен ремонт, за да направите банята си привлекателна. Нито пък е необходимо да харчите големи суми пари, както би било от вана към душ или включването на окачени тоалетни. Предлагаме ви няколко съвета, които със сигурност ще ви бъдат много полезни.
 

1.Смяна на крановете

 

Няма нищо по-досадно от капещ кран, така че най-доброто, което можете да направите, е да смените крановете. Уверете се, че новият кран съответства на стила на банята и е с отлично качество.

 

Например, в днешно време можете да намерите модерни кранове, кранове във винтидж стил, цветни кранове, стенни кранове и кранове за плот. Имайте предвид, че те трябва да съответстват на тези, които сте монтирали на душа или ваната. Дори това да изглежда като незначителен детайл, смесител, който се различава от останалите може да създаде негативен ефект и да направи банята да изглежда хаотична.

 

2.Подновяване на фугирането на плочките

 

Времето и влажността почерняват фугите по стените и подовете. Това не е липса на чистота, а нормално износване. Но е лесно да го поправите и да направите банята да изглежда като първия ден, имате две възможности:

 

- Нова фугираща смес: можете да изстържете фугите и след това да ги почистите много добре, след което нанесете новата фугираща смес. Така ще без много усилия и средства ще направите вашите плочки за баня да изглеждат подновени, въпреки че сте променили само фугите.

 

- Специален маркер за фуги: първо трябва да почистите много добре всички фуги с препарат против мухъл, след което да проверите дали в някоя от тях има дупки или пукнатини. Ако е така, запълнете ги с малко допълнително фугираща смес. Когато изсъхне, нанесете маркера върху всички фуги. Когато приключите, ще видите банята си блестяща.

 

3.Нова душ кабина

 

Нова душ кабина може да промени изцяло банята ви. Ако в банята ви вече има душ кабина, потърсете друга, по-модерна, която да придаде нов стил в банята. Предлагат се различни красиви и качествени душ кабини, от които можете да избирате.

 

Ако искате да придадете на банята си модерен стил, друго което можете да направите, е да монтирате контрастно душ-корито. Те са лесни за почистване и не се хлъзгат. Можете да ги намерите изработени по мярка в зависимост от размера на душ зоната и в различни материали и цветове.

 

4.Огледала и шкафове

 

Можете да имате едно или няколко огледала в банята. Те освен, че са красиви, изпълняват и много важна функция. Много хора предпочитат да се приготвят за излизане в банята, поради което голямото огледало е задължително.

 

Или просто монтирайте красив и функционален шкаф над умивалника, който включва място за съхранение на лични вещи. Така ще оптимизирате пространството и ще предотвратите усещането за разхвърляна баня, тъй като всичките ви необходими принадлежности в шкафа.

 

Източник:  album.bg  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5217 |10.03.2023 Стартиране на проекта ”Разнообразие на половете в управителните съвети” от CIPE и ЕБВР Страни като Гърция, България, Румъния и Хърватия . 0| 7118 |12.01.2023 Зимен туризъм в Германия: Идеи и съвети . 0| 3804 |11.12.2022 Икономистът Лъчезар Богданов: Около бюджета има хаотично изсипване на идеи . 0| 6956 |02.12.2022 Идеи за подарък за жена: Топ 3 комплекта с най-чувствените парфюми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads