Реклама / Ads
0| 5032 |25.05.2023 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Как се определя качеството на материята за спално бельо

.
Спалното бельо, дори от скъпи и добри материали, може да бъде некачествено поради неправилно шиене. Ето защо, когато избирате продукт, трябва да обърнете специално внимание на шевовете - основният показател за качество. Трябва само да си купите нещо с гладки и спретнати шевове. Извитите линии и стърчащите нишки могат да показват не само лошо качество, но и некачествено производство, което е изпълнено с производствени проблеми.
 

Освен това трябва да обърнете внимание на здравината на материала. Колкото по -висок е този параметър, толкова по -добре (плътността се счита за висококачествена поне 60 g / m 2 ). Тази информация обикновено е посочена на етикета, но за да се уверите, че информацията е вярна, е по -добре да докоснете, преди да купите.

 

Висококачествен продукт е ушит от едно парче плат. Това важи както за чаршафа, така и за завивката. По-добре е да откажете спално бельо, което е ушито от парчета, има шевове по средата, защото има голяма вероятност те да се разпръснат по време на употреба.

 

Новото качествено и луксозно спално бельо, независимо от използваната материя, не трябва да има чужди миризми. На първо място, това се отнася до миризмата на химия или влага. Те не трябва да се усещат.

 

Дизайн и довършителни работи

 

Има и някои изисквания за проектиране и довършване на спално бельо. На първо място, това се отнася за цветовете. То не трябва да е крещящо, защото спалното бельо трябва да насърчава добрия сън, а не да възбужда или дразни.

 

Трябва да бъдете внимателни, когато избирате продукт с бродерия. Препоръчително е да прекарате гърба на четката по шаблона, преди да закупите. При висококачественото спално бельо бродерията няма да остави драскотини или залепване. В противен случай е по -добре да откажете покупката.

 

Някои елементи за облицовка могат да улеснят процеса на използване, например чаршаф с ластик или ципове върху калъфки за възглавници и завивки. По-добре е да не купувате продукти с копчета, защото те могат да се свалят и тогава използването на такова спално бельо ще бъде трудно.

 

Когато става въпрос за спално бельо за хотел, обикновено се изисква високо качество, за да се осигури комфорт и удовлетворение на гостите. Ето някои характеристики, които обикновено се изискват:

 

Мекота и удобство: Спалното бельо трябва да бъде изработено от качествени материали, които са меки и приятни на допир. Често се предпочитат памучни материи.

 

Издръжливост: Тъй като спалното бельо в хотелите се използва често и подлежи на често пране, трябва да бъде издръжливо и да запазва качествата си дълго време. 

 

Лесна поддръжка: Предпочитат се материи, които се перат и сушат лесно и не изискват специални грижи.

 

Естетически атрактивност: Спалното бельо за хотели трябва да има приятен и елегантен външен вид, който да се вписва в интериора на стаите и да предоставя усещане за лукс и уют. Обикновено се избират нежни, но изящни десени или класически едноцветни модели.

Хипоалергенност: Спалното бельо за хотел трябва да бъде хипоалергенно, за да се поддържа оптимална хигиена и да се намали рискът от алергични реакции при гостите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6185 |20.07.2017 Вторични продажби на молове определят пазара на бизнес имотите у нас . 3| 4935 |31.05.2016 Неков пита ЕК дали ще отстъпи пред Вашингтон за качеството на храните в ТПТИ . 6| 5492 |09.09.2015 Лукарски отчете рекорд: Бензин със 70% отклонение от качеството . 0| 7223 |01.06.2011 България влиза в световната карта на Intertek-Moody в областта на качеството и сигурността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads