Реклама / Ads
0| 5580 |29.04.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Община Несебър отново отказа да плаща за тока в Слънчев бряг

.
Малина Стратиева Източник: Вяра Йовева, Frognews.bg
След като община Несебър отново се отметна от решението си да поеме цялостната поддръжка на инфраструктурата в Слънчев бряг, в това число осветление, почистване и охрана, ръководството на комплекса изпрати съобщение, че от днес отново спират осветлението в курорта.
 

Причината е, че „Слънчев бряг” АД няма правно основание да поддържа инфраструктурата на курорта след като хотелиерите, както и общината отказаха да плащат за това.

И въпреки, че самите хотелиери са приватизирали хотелите в "Слънчев бряг" с условие, че ще плащат за инфраструктура, днес, след като разбраха решението за спиране на тока, поискаха оставката на ръководството на „Слънчев бряг” АД и изразиха притеснение от факта, че остават на тъмно в началото на новия летен туристически сезон.

Те искат да се създаде кризисен щаб по въпроса за инфраструктурата в комплекса и изпратиха писмо до министър-председателя, председателя на Народно събрание, министъра на икономиката и енергетиката, Министерство на извънредните ситуации, Държавната агенция по туризъм, община Несебър и Общински съвет-Несебър.

Уличното осветление в комплекса бе пуснато за няколко дни, докато на посещение в региона бяха чуждестранни журналисти, които след това отидоха в Турция и Испания.

Явно кметските обещания общината да плаща за поддръжката на инфраструктурата в курорта са били единствено и само, за да я получат безвъзмездно от страна на Министерството на икономиката.
„Но след като се оказа, че няма законово основание и това не може да стане до началото на този сезон, еднолично се решава, че е по-добре на тъмно, отколкото да поддържат нещо, за което вече са получили пари под формата на курортна такса, която хотелиерите от Слънчев бряг - изток плащат, а тя трябва да се ползва единствено и само за поддръжка на инфраструктурата. До сега общината получаваше пълния размер на курортната такса без да влага една стотинка в поддържането и сега, когато се наложи те отново не правят нищо, а ползват парите за други цели”, коментира Малина Стратиева, изпълнителен директор на „Слънчев бряг” АД.



Според нея Съюзът на собствениците по-скоро би трябвало да поиска оставката на общината, тъй като тя е тази, която е обещала поддръжката, а не ръководството на Слънчев Бряг.

„Това на практика означава, че община Несебър изправя курорта пред провал на сезона, защото в комплекса вече пристигнаха първите туристи, коментира Стратиева. По думите й явно това е целта на общинските власти, като по този начин се надяват, че ще привлекат недоволните туристи към околните селища – Несебър, Свети Влас и т.н., нещо което за всеки работещ в туризма е ясно, че не може да се случи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5411 |15.04.2009 Плащанията по ФАР, САПАРД и ИСПА възлизат на 888 млн. евро към края на март . 0| 8087 |13.04.2009 Белоградчишките скали отново на второ място в класацията за новите 7 чудеса на света . 7| 5435 |27.11.2008 Несебър чества 25-годишен юбилей като паметник на културата . 1| 5268 |17.11.2008 40% от гърците срещат трудности при изплащането на жилищните си кредити

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads