Реклама / Ads
5| 4876 |13.11.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Офертите за 8-ми декември свършиха като топъл хляб

.
Както всяка година, така и сега- месец преди студентския празник, свободните места почти са привършили. Най-желаните дестинации остават големите зимни курорти- Банско, Пампорово, Боровец.
 

За две нощувки петзвездните хотели „Св. Иван Рилски” в Банско и „Орловец” в Пампорово предлагат оферти около 130 лева, като в цената влиза празнична вечеря, ползване на басейн и други спа процедури. В Боровец четиризвездният „Рила” ви предлага същите удоволствия за 86 лева. При хотелите с три звезди цените са около 100 лева за същите екстри, но в повечето липсва басейн. Притегателни за младежите са и други красиви градове- Сандански, Велинград, Трявна. В Сандански хотел „Карталовец” предлага оферта за две нощувки на стойност 72 лева с включени празнична вечеря и басейн. Две нощувки в четиризвездния спа хотел „Рич” на Велинград ще ви струват 150 лева. За студентите интерес представляват семейните хотели и малките селски къщи. За 25 лева на човек на вечер може да се наеме къща в Еленския Балкан и да се наслади на уюта пред камината в механата. Една вечер в семейния хотелски комплекс „Авалон” до Асеновград излиза 50 лева, но вечерята се плаща отделно.

8praznik5.jpg  снимки Вяра Йовева

Празникът в заведение почти винаги се оказва най-скъп заради високите куверти в дискотеките. В повечето заведения искат поне 30 лв. за резервация на местата, като в парите се включва чаша алкохол и рядко нещо за хранене. Ако се надвишат тези пари, студентите трябва да си доплатят консумираното. Подобно осмодекемврийско изживяване струва на студента около 100 лв.

Друга алтернатива за студентския празник са планинските хижи. Те могат да се наемат за цялата група, а и цените са прилични - обикновено нощувката е между 10 и 20 лв. Често собствениците предлагат и празнична вечеря на празнуващите. Тя почти винаги е съвсем символична и включва чаша алкохол и някакво ястие. Ако се надвиши включеното количество храни и напитки, то те се доплащат.

Трудно е да се определи най-предпочитана дестинация, но за младите хора е важен купонът, а не мястото. Те могат да празнуват в хотели, заведения, в хижи, а дори и на открито.

Ето какво казват и самите студенти за това, къде ще празнуват:

radka.jpgРадка, СУ: За 8-ми декември най-вероятно ще ходя в Троянско. Ще отидем компания с приятели, няма да съм с колеги. Надявам се да изкараме добре. Сигурно ще стоим два дни, защото всичко е свързано с финанси, учение....
 

martin.jpgМартин, Технически университет: Ще празнувам в Банско в четиризвезден хотел, наели сме си апартамент с колеги и приятели за две нощувки.

 

magi.jpg

Маги, УНСС: Тази година с колегите ми ще отскочим до Сандански за два дни. Наели сме си евтина квартира, за да можем да ходим където си поискаме. Имаме и резервация за дискотека.

 

Аделина Георгиева 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4719 |08.01.2008 Кредитите за нов дом най-търсени през декември . 0| 5601 |21.11.2007 Пистите в Банско ще посрещат туристи от 1 декември . 0| 5404 |21.11.2007 Пистите в Банско ще посрещат туристи от 1 декември . 0| 5088 |13.11.2007 Офертите за Нова година наполовина разпродадени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads