Реклама / Ads
15| 5883 |01.02.2014 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Орешарски ще се срещне с бизнеса

.
Премиерът Пламен Орешарски ще отговори лично на въпроси на бизнеса у нас. Министър-председателят инициира национален форум "Правителство - Бизнес" на 11 февруари. Това стана ясно вчера след среща на Орешарски с предприемачи в Пазарджик.
 

За участие във форума, който ще се проведе в НДК, ще бъдат поканени всички бизнес организации и всички медии, научи "Стандарт". Най-вероятно заедно с премиера на въпроси на браншовите организации и предприемачите у нас ще отговарят още вицепремиерите Даниела Бобева и Цветлин Йовчев, министрите Петър Чобанов, Драгомир Стойнев, Хасан Адемов, Десислава Терзиева, Иван Данов, Данаил Папазов, Искра Михайлова, Димитър Греков, Ангел Найденов, Анелия Клисарова. Очаква се на форума да присъстват ръководствата на парламента и на БНБ. Ще бъдат поканени и синдикатите.

Своеобразна репетиция преди националната среща в НДК направи Пламен Орешарски вчера. В Пазарджик той разговаря с представители на местния бизнес.

Над 100 предприемачи изплакаха болките си пред Орешарски. "Разчитам на вашата стопанска активност", каза им министър-председателят по време на срещата. Той изрази надежда настоящата година да бъде по-добра в икономическо отношение и това да се усети от хората и бизнеса. Премиерът добави още, че кабинетът работи и в посока да обърне тенденциите в преките инвестиции, които през последните години вървят надолу. "Свършихме немалко, но си даваме сметка, че предстои още много работа за подобряване на бизнес климата и създаване на предпоставки за по-свободно и по-ефективно предприемачество", каза премиерът на бизнесмените от Пазарджик. Той припомни, че е върнато цялото дължимо ДДС на фирмите. "Вече НАП работи за връщане на налога по входящите документи, а не по избор на служителите. Има доста голяма разлика", коментира премиерът. Той допълни, че не са се сбъднали апокалиптичните картини за бюджета. "Вършите добри неща, но искаме още", казаха му представителите на родните фирми. И допълниха, че правителството върви в правия път. "Само вървете по-бързо", препоръчаха бизнесмените на премиера.

Те поставиха и конкретни проблеми пред него. Председателката на общинския съвет в Панагюрище Веселина Ралчева, която има фирма за производство на биопродукция, постави проблема с недостига на работна ръка през активния сезон. Бизнесмени от Велинград пък попитаха Орешарски кога ще бъде реализиран проектът "Сютка", който е несбъднатата мечта на курортния град. Той обеща да се запознае с него и да даде отговор на предприемачите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6078 |21.01.2014 Правителството ще се срещне с бизнеса . 10| 8368 |17.12.2013 Орешарски в Баку; подписват газов проект . 38| 7976 |30.11.2013 Орешарски обещава нов блок на Козлодуй и ново Белене . 25| 6722 |06.11.2013 Цената на „Южен поток” скочила мистериозно в кабинета на Орешарски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads