Реклама / Ads
1| 5248 |03.08.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Пенсионери и безработни заложници на кабинета “Станишев”

.
Направени са големи разходи за чиновниците по различните държавни администрации Източник: Вяра Йовева
Огромни дупки в държавната хазна оставиха управляващите от тройната коалиция, които новият кабинет ще трябва да запълва. Най-големият капан е заложен с парите за пенсии и социалните плащания.
 

Тревожно е състоянието със субсидиите, предвидени за изплащане на обезщетенията на безработните. Приходите от социални вноски до юни са 1,86 млрд. лв., докато изплатените суми за пенсии, помощи и обезщетения са 3,5 млрд. лв. Дупката от 1,65 млрд. лв. трябва да се попълни с приходи от данъците, които обаче рязко падат в условията на финансова криза.

Експертите на новата власт са констатирали, че харочвете на чиновниците са нарастнали неправомерно, предвид факта, че приходите в държавния бюджет за полугодието са по-малко с над 1 млрд. лв. В същото време в хазната до юни са влезли 12,9 млрд. лв., което е само 39,8% от плана за цялата година.

Направени са необяснимо големи разходи за чиновниците по различните държавни администрации, като общата сума, заделена за техния комфорт, е около 1 млрд. лева само за първото полугодие. В нея са калкулирани нужди като бензин, ток, външни услуги, ремонти, медикаменти, консумативи, премии.

По данни на Министерство на финансите за заплати и осигуровки на администрацията са похарчени 1,324 млрд. лв., което е ръст с 96 млн. лева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 11329 |29.07.2008 Находчиви безработни нарамиха металотърсачи и хукнаха към морето . 0| 5900 |29.07.2008 Находчиви безработни нарамиха металотърсачите и хукнаха към морските плажове . 2| 5953 |26.06.2008 Ученици и пенсионери бачкат здраво по морето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads