Реклама / Ads
19| 8483 |28.05.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Р. Плевнелиев: Очаквам Станишев да ми се извини след резултатите за магистрала Тракия

.
Росен Плевнелиев
Проблемите на селищата около магистрала Люлин са отстранени, остават само 5 процента. София през 2015 година ще има перфектен околовръстен път. Качеството на насипите на магистрала Тракия ще се обяви след 15 юни. През 2012 година ще се преасфалтира пътя София – Пловдив.
 

На път съм да направя трите магистрали, които съм захванал. Не съм започнал четвърта магистрала, която да ме отведе до президентството. Така Р. Плевнелиев отговори на въпрос за президентските избори в предаването Седмицата по Дарик.

Проблемите на селищата около магистрала Люлин са отстранени, остават само 5 процента – това са обезщетения на някои хора, но има забавяне на документите им. Всичко, което е написано в споразумението, ще бъде изпълнено.

Магистрала Люлин премести задръстването, така водещият коментира публикации в печата. Плевнелиев поясни, че тази магистрала е започвала от нищо и свършвала в един хълм. България за следващите 10 години ще изгради мрежата си и тогава няма да има задръствания. Той обяви, че София през 2015 година ще има перфектен околовръстен път.

Качеството на насипите на магистрала Тракия ще се обяви след 15 юни, поясни Плевнелиев. Ако има проблем, строителите ще си понесат последиците, ако няма проблем, очаквам г-н Станишев да ми се извини. Аз дълбоко вярвам в професионализма на лабораториите, ние ще видим обективните резултати, каза министърът.

Тракия се строи по европейските и българските стандарти, категоричен беше Плевнелиев и допълни, че е важно в работата си да виждаме прогрес. Сега, въпреки че нямаме магистрала Струма, все пак пътуваме много по-добре, отколкото през 2000 година. Пътят от София до Пловдив от 30 години не е ремонтиран основно, не е сменян асфалта. През 2012 година започваме ремонта там.

Правителството промени закона така, че да се въведе принципа на мълчаливото съгласие. Това е изключително съществено и важно, поясни министърът.

Всички сгради в България до 2014 година трябва да получат паспорт. Възможно е да се предпишат и допълнителни мерки от роверяващите, които ще трябва да бъдат изпълнени, поясни Плевнелиев.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6325 |16.05.2011 Р. Плевнелиев: Имам толкова работа, не участвам в политически игри . 3| 6180 |28.03.2011 Плевнелиев: АМ „Тракия” няма проблем, политиците се правят на инженери . 13| 5587 |17.03.2011 Станишев и Борисов на едно мнениe за „Белене” . 29| 6192 |10.03.2011 Р. Плевнелиев: Не искам да ставам нито президент, нито кмет; ще се съпротивлявам!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads