Реклама / Ads
11| 6868 |08.05.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Борисов за метрото, овцете и миризмите

.
Премиерът Бойко Борисов Източник: Булфото, архив
Днес гледах един герой на социалистическия труд по телевизията, който се похвали, че е направил архитектурата на хотел Черно море. Той каза още, че в момента нищо не се строи и не се прави. Искам да му кажа да дойде и да види какво сме направили. Аз с толкова грозна архитектура не бих се гордял.
 
Това каза премиерът Бойко Борисов на официалното откриване на новия участък на метрото до Бизнес парка, който тръгва от 14 часа днес.

Преди 6-7 години се запознах с Росен под едно дърво, не помня ябълка или круша беше. Около нас имаше овце и крави, които пасяха. Околовръстното приличаше на козя пътека, от кварталите наоколо се носеше неприятна миризма. Тогава Росен ми каза: Ако тук се направи Южна дъга, а един ден стигне и метрото, тук ще работят хиляди, върна се в пасторални спомени Борисов.

Това вече факт, похвали се той. Не знам дали може да си представите какво значат 40 км подземни тунели и контактна мрежа. Ако това беше построено до 1989 година, най-малко 30 души щяха да са герои на социалистическия труд.

Днес цяла България е разкопана. Във всички градове се правят площади и пътища. Строят се магистрали. Готов съм да споря с всеки, който твърди, че в България не се строи нищо, завърши премиерът.

Българите сме свикнали да се оплакваме от проблемите и от проваления преход, коментира Росен Плевнелиев. Важното е да си спомним къде бяхме и докъде стигнахме. Тук на това място имаше бунище и глутница кучета, а сега метро и красив булевард. Важното е да оценим с какви темпове се модернизира България, за да повдигнем нашето самочувствие, каза той.

Това е най-успешният ни проект, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова. Метрото е много важна част от градския транспорт. Благодарение на него се спестява време. Това е най-екологичният транспорт. Надявам се до края на годината да започне изграждането и на третия метродиаметър, добави тя.

На официалното откриване присъстваха Росен Плевнелиев, Бойко Борисов, еврокомисар Кристалина Георгиева, кметът на София Йорданка Фандъкова, инж. Стоян Братоев и министри. Епископ Григорий отслужи водосвет и поднесе благословията на патриарх Неофит.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5613 |07.05.2015 Борисов: В последните дни на квесторите в КТБ са преправяни договори . 8| 5677 |24.04.2015 Борисов мечтае за магистрала Букурещ-София-Белград . 21| 6258 |01.04.2015 Борисов към туризма: Сложете чадъри, фотьойли... . 64| 6710 |10.03.2015 Борисов поиска Порше "made in Bulgaria"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads