Реклама / Ads
1| 5509 |23.08.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Почиваме на морето с 35% намаление

.
Сезонът на намаленията по черноморските курорти започва от днес, след като хотелиерите решиха да свалят цените от 10 до 35 %, за да запазят туристите и след разгара на сезона.
 

Планиралите да прекарат отпуската си на море в края на август или началото на септември, могат да се възползват от изгодни оферти.

Пакетът "ол инклузив" в тризвезден хотел в курортите край Варна става 30-40 лева на човек, а в четиризвезден пада до 50-60 лв. Този междинен сезон ще продължи около две седмици, съобщи БНТ.

В момента се предлагат и промоции - 7 нощувки на цената на пет. Повечето ресторанти нямат намерение да намаляват цените, но има и изключения, предимно в по-скъпите заведения в големите курорти.

„Намаляваме ги, но стават вече по-ниски отколкото във Варна, понеже туристи няма и заради това. 20-30% надолу се намалят всички цени, защото туристите са малко и трябва влизат в заведенията", коментира Мирослав Добрев, управител на ресторант, цитиран от bTV.

Значително поевтиняват квартирите в по-малките населени места. Средно с между 20 и 30% пада цената на нощувката по Южното Черноморие. С по 20 лева по-евтина вече е стаята в повечето 3 и 4-звездни хотели в Слънчев бряг, в Несебър - с 30 лева.

Няма да поевтинеят обаче чадърите и шезлонгите, както и морските развлечения. Има всички предпоставки за спокойна почивка през септември с все още топла морска вода.

В много популярните сред българските туристи къщи за гости в по-малките курорти като Поморие, Созопол, Приморско, Лозенец и Царево за нощувка със закуска вместо 30 лева вече ще плащате 20. Ако не държите на климатика, цената пада с още 5 лева.

„Ние даваме бонус нощувки на клиентите, които желаят да бъдат за по-дълъг престой при нас, за децата също има отстъпки - до 7 години са на 50 % от цената на възрастен, до 12- на 70 %", заяви Марияна Полихронова - собственик, къща за гости.

Бум на летовници това лято има и в познатите от соцвреме почивни станции. Удобствата там са минимални, но и цените са без конкуренция.

„Почваме от 5 лева, стигаме до 7 лева - това лято от 7 лева не вдигаме. За 1 нощувка казваме 10 лева, защото все пак има пране, почистване. В самата стая има легла, гардероб и това е. Нямаме друго какво да предлагаме - телевизори повечето си носят почиващите", каза Таня Йорданова - управител на почивна станция пред bTV.

Ново намаление се очаква от 1 септември, а в края на първия есенен месец се очаква те да паднат още: 20 лева в тризвезден и 30 лева в четиризвезден хотел на човек.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5259 |21.08.2010 32 млн. л пазят морето от режим на тока . 3| 4964 |18.08.2010 По морето ще плащат данък и лихви за укрит оборот . 18| 4996 |14.08.2010 Данъчни в нова акция по морето, Дянков един от тях . 0| 5006 |14.08.2010 НЕК: Без режим на тока по морето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads