Реклама / Ads
1| 6345 |09.05.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Почивки с АБАКС в едни от най-интересните региони на Италия

.
И това лято две от най-интересните региони на Италия привличат активно пътуващите българи - ПУЛИЯ и КАМПАНИЯ. За четвърта поредна година предлагат уникални условия за едноседмични почивки с директни чартърни полети от ВАРНА и от СОФИЯ. ПУЛИЯ се слави със спокойствие, история и много изгодни ценови оферти както за почивка, така и за местните услуги.
 

Бари – столица на областа Пулия. Политически, икономически, транспортен и образователен културен център. Историята на града е свързана с Гръцката колонизация, както и Римската и Византийската империя.   . Катедралата Св. Савин  , Базилика Св. Никола,  в която  се пазят картината „Богородица със светци” на Виварини от 1476 г.,  , мраморен епископски трон и мощите на Св. Никола – закрилник на моряците, търговците, банкерите, разбойниците, затворниците, жените и децата.

 

“Полиняно а Маре” е град, издигнат върху внушителни отвесни скали. Пред портите му в миналото е минавал Римския път „Виа Траяна“. В наши дни, крайбражието е познато с кристалночистото си море, двадесет километровата си плажна ивица и големия брой пещери, издълбани в скалите.

 

Матера – мътрвият град, известен в целия свят като естесвен декор на много филми с исторически сюжет. Матера е уникално селище, разположено в провинция Базиликата.   Условията на живот в т.н. САСИ не се променят съществено през вековете и в началото на 50-те години италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат „Мъртвият град“. Това продължава докато киното не започва да се интересува от Матера.   Филмите ,  „Евангелие по Матея“ и „Страстите Христови“, преоткриват Матера за широката публика. Не закъснява и признанието на ЮНЕСКО – градът е обявен за обект на световното културно наследство.

 

Алберобело –  приказната столица на трулите. Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да се ориентирате в коя страна сте или на коя планета се намирате. Столицата на Трулите сякаш ви пренася в детска книжка с приказки. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоско иглу.

 

Локоротондо – едно от 100-те най-красиви малки градчета в Италия, чийто историческия център е застроен в овална форма, откъдето идва и името му. Градът е записан в книгата на рекордите на Гинес, заради петте гласни „о“ в името си. Това е град на красивите балкони повечето, от които си имат номера.

 

Лече, наречен „Флоренция на Пулия” и известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът е известен още от времето на Троянската война, когато е носил името Сибар. По-късно е завладян от липигииците, а след тях го завладяват римляните през ІІІ в.пр.Хр., които му дават името Липия. По времето на император Адриан Лече е преместен 3 км на североизток и получава име Личея.

 

КАМПАНИЯ е регион, който привлича с обекти като СОРЕНТО, АМАЛФИ - съчетаващи вълшебната синя линия, столицата НЕАПОЛ, незабравимите курорти Бая Домиция, Гаета и Сперлонга. Задължителна спирка за всеки турист е и остров Капри, който омайва всички посетители целогодишно.   Църквата Свети Стефан и градините на император Август.

Помпей и Везувий – вулканът, изригнал през 79г. е разрушил някогашния процъфтяващ античен град, но вулканичната пепел е съхранила за потомците и до днес богатите домове с невероятни фрески и мозайки, термални комплекси, вили, храмове и театри.  Съхранени са Храма на Аполон, Базиликата, Форума, пазара, храма на Веспасиан, храма на Юпитер, термите, храма на Фортуна Августа, термопилите, водопровода, улицата на Изобилието, Големия театър, казармата на гладиаторите и много др.

Вулкана Везувий – висок 1281м., това е най-високата планина в Кампания и единственият действащ вулкан в континентална

 

Чартърната верига за Пулия стартира на 26.05 с чартърни полети от Варна и София    

 

Чартърната верига за Кампания стартира на 11.06 с чартърни полети от Варна и София  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 9202 |16.04.2018 АБАКС отбеляза страхотен ръст при резервациите си за Тунис . 3| 7782 |12.03.2018 Пропастта между най-богатите и най-бедните в България става все по-голяма . 0| 4745 |22.01.2018 127 000 автомобила изтегля „Ауди” заради вредни газове . 1| 10390 |11.12.2017 Българското здравеопазване отново остава зад борда на реформата - или битката за едни 8 млрд. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads