Реклама / Ads
0| 5550 |15.06.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Пропукват се твърденията за източени милиони в Слънчев бряг

.
Малина Стратиева
Новият борд не се появи на Общото събрание на акционерите на Слънчев бряг. Там бе доскорошната изпълнителна директорка Малина Стратиева, но нямаше кой да я попита дали са верни твърденията за източени 200 млн, които разпространявани от известно време.
 

Представителят на държавата, респективно на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Любомир Илиев с 1 468 356 акции, което е 75 % от капитала на дружеството, гласува “против” отчетния доклад на директорите на Общото събрание на акционерите . След това обаче вотът му бе “за” относно доклада на независимите експерт-счетоводители, заверили годишния финансов отчет за 2009, изготвен именно на базата на първия доклад. Това обърка присъстващите и журналистите, но обяснение не им бе дадено.

Илиев гласува “против” и по приемането на доклада на директора за връзка с инвеститорите, както и по доклада на одитния комитет на дружеството. Вотът му бе отрицателен и относно освобождаването от отговорност на членовете на СД
за дейността им през 2009, съобщава burgasnews.com.

Преди това представителят на Министерството гласува с “за” покриване на годишната загуба от финансовата 2009 от фонд “Резервен”, но при гласуването за избор на експерт-счетоводител вместо проф.Стоян Дурин, бе избран слабо познатия Георги Петров Дочев.

На събранието, което продължи двайсетина минути, заедно с няколко акционери и представителите на “Слънчев бряг холдинг”АД присъства и екскметът на Несебър Иван Цанев, заедно с ексизпълнителния директор на дружеството Малина Стратиева.

Стратиева категорично опроверга всички обвинения за извършени нарушения, тиражирани в медиите от новоизбрания Съвет на директорите с председател Златко Димитров. Косвено тя беше оневинена от представителя на държавата Любомир Илиев, подкрепил безрезервно доклада на независимия одитор, според който: “..финансовият отчет представя достоверно, във всички аспекти финансовото състояние на “Слънчев бряг”АД към 31.12.2009,както и неговите финансови резултати от дейността и паричните потоци за годината, в съответствие с Международните стандарти за финансови отчети”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4832 |14.05.2010 Къде потънаха милиони от НЗОК, питат червените . 1| 5370 |18.01.2010 Границата ни с Гърция блокирана - губим милиони на ден . 26| 7516 |18.12.2009 Братът на Станишев в афера за милиони? . 1| 5034 |10.09.2009 Чакаме милиони от дела по следприватизационен контрол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads