Реклама / Ads
6| 7821 |22.10.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Пуснаха Западната дъга на София и новия пътен възел „Сливница“

.
В присъствието на министър-председателя Бойко Борисов и министрите Лиляна Павлова и Петър Москов и председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров бе пуснато движението по Участък 1 от Западната дъга на София и новият пътен възел „Сливница“.
 
Премиерът, министрите и останалите официални лица инспектираха съоръжението, което е на три нива и е уникално за София.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова отбеляза, че новият пътен възел е изключително важен, защото ще позволи разтоварване на интензивното движение и ще позволи безконфликтно и безопасно преминаване във всички посоки.  С пускането на движението по основното трасе на участък 1 от западната дъга на СОП целият трафик ще се прехвърли в основното трасе, за да може и двете локални платна да бъдат довършени, а със съдействието на Столична община ще бъдат направени допълнителните връзки към Околовръстното шосе и кв. "Филиповци". Министър Павлова посочи, че по новото трасе са изградени шумозаглушителни платна, за да се осигури спокойствието и комфорта на живеещите в района.

Западната дъга е продължение на автомагистрала „Люлин” и е част от коридор „Ориент/Източно Средиземноморие“, свързващ Видин с Кулата. Трасето е разположено между пътния възел на АМ ”Люлин” и СОП и завършва след моста на р. Какач с обща дължина 3 км. Габаритът на пътя е 46 м - включва директно трасе, разделителна ивица, разделителни ивици между довеждащите платна и директното трасе, довеждащи платна и тротоари, за осигуряване на необходимата сигурност на пешеходците в урбанизирана територия.  В проекта има 3 големи съоръжения: пътен възел при бул. „Царица Йоана”, пътен възел „Сливница” и мост при река Какач. Прoeктът се съфинансира от Кохезионния фонд на ЕС и националния бюджет чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. Изпълнител на строително-монтажните работи е Обединение „Трейс СОП” ДЗЗД. Стойността на договора за строителство е 47 820 000 лв. с ДДС. Строителният надзор се осъществява от ДЗЗД „Сдружение Пътконсулт 2000-Три Ес”. Техният договор е 1 171 800 лв. с ДДС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6498 |14.07.2015 Димитър Радев е новият управител на БНБ, ДПС напуснаха преди избора му . 0| 9282 |24.10.2011 Отпуснаха 11 млн. лв. за развитие на селските райони . 16| 5245 |14.09.2011 Пуснаха предсрочно част от Южната дъга . 0| 5045 |15.12.2010 Пуснаха Е-79 предсрочно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads