Реклама / Ads
5| 7517 |24.06.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Не ми е работа да се бъркам в сделката с "Булгартабак"

.
Трайко Трайков
Позицията на МИЕТ за „Булгартабак" е да се реализира успешна приватизация със стратегически инвеститор и икономическото министрество като принципал не може да участва в процедурата. Това е официалната позиция на министър Трайчо Трайков по казуса „Булгартабак Холдинг".
 

По този начин той отговори на заявеното становище на депутата от БСП Румен Овчаров, който настоява Трайков да изложи ясно позицията си, защото като ресорен министър не може да избяга от отговорност.

Припомняме, че според БСП условията на процедурата за продажба на компанията са неизгодни за страната ни, както и това, че изискванията към потенциалните купувачи би отказало стратегическите инвеститори.

По думите на Трайков обаче за целта на сделката наетият консултант е представил доклад с критерии, които трябва да бъдат спазени при приватизацията, който е предоставен на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация, който се избира от всички политически сили в парламента.

Министърът посочи, че всички представители на агенцията са гласували за приемането на тези критерии, само представителят на Коалиция за България се е въздържал.

Единственият компетентен орган за приватизацията е АПСК. „Ако аз коментирам добрите или лошите страни на един или друг кандидат купувач, това ще се оцени като лобиране за един или друг инвститор", завърши отговора си Трайков.

„Идвате и ни разказвате тук неща, които нямат нищо общо с истината. Отношението е изключително несериозно", контрира Трайков Румен Овчаров.

Той припомни още, че Агенцията по приватизация е отхвърлила всички препоръки на поискания от министерството нов консултант по сделката. А според Закона за приватизация и следприватизационен контрол процедурата по приватизация се извършва след съгласуване на Надзорния съвет с министерството.

В отговор Трайков подчерта отново, че министерството като принципал не може да влияе върху процедурата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6329 |16.05.2011 Р. Плевнелиев: Имам толкова работа, не участвам в политически игри . 34| 8636 |09.05.2011 Кр. Георгиева: Заплати от 2500 евро се постигат с работа! . 6| 16875 |13.04.2011 Работа в Холандия – ако си „изключителен случай” . 28| 6701 |02.04.2011 Доктори напират за работа в чужбина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads