Реклама / Ads
7| 7281 |26.10.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Сдружения обединяват усилия в полза на туризма

.
Необходим е нов закон за туризма, ако се правят промени на настоящия, то това е работа на парче, това каза Петя Славова след провелото се вчера годишно общо събрание на Съюза на българската туристическа индустрия (СБТИ).
 

Тя бе преизбрана за председател на СБТИ. Според нея липсва национална стратегия за развитие на туризма.

За зам.-председатели бяха избрани Елена Иванова – представител на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Георги Щерев – представител на Съюза на хотелиерите на Златни пясъци и  Стефан Шарлопов – представител на Български съюз по балнеология и спа туризъм.

Сред членовете на управителния съвет на СБТИ са още Веселин Налбантов – представител на Съюза на собствениците в Слънчев бряг; Христо Друмев – НДК и Софийско конгресно бюро; Витан Иванов – председател на Съвет по туризъм София; Васил Гъдев – представител на Асоциацията на училищата по хотелиерство и ресторантьорство; Представител на "Златни пясъци" АД; Григор Фиданов – "Грифид Холд" ЕООД.

Било е внесено предложение от страна на  Съюза на инвеститорите в туризма и неговият председател Ветко Арабаджиев  двете сдружения  да си сътрудничат както и с държавните структури и по-конкретно с Държавно-обществената консултативна комисия по въпросите на туризма към Министерски съвет, която се очаква да се създаде в скоро време.

Идеята е за понататъшно обединение на сдруженията. В тази връзка бе решено да се направят промени в устава на СБТИ, за да се водят преговори с други организации.

img_8881.jpg
 снимки Вяра Йовева

На събранието беше взето решение и за един по диференциран подход по отношение на членския внос, за да не се възпрепятстват и по - малките членове на съюза. Така малките градове, общини и села ще плащат членски внос от 100 лева. За асоциираните членове, които имат цел и предмет на дейност туризъм, като някои по-големи общини таксата ще е по- висока - около 700 лева, а за лицензирани хотелиери е 2000 лева.

Бяха отбелязани и някои насоки в развитието на туризма у нас. "Все повече туристи се насочват към 4 и 5 звездните хотели, каквито България вече може да предложи". Това каза Любомир Панковски, мениджър на "Алма тур", Той бе избран и за председател на контролния съвет. Освен него за членове на съвета бяха избрани още Любомир Пармаков, както и представител на община Несебър. Преставителите на туризма коментираха, че България в никакъв случай не може да се нарече евтина дестинация, тъй като условията, които се предлагат са на високо ниво.

Даниела Георгиева 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5834 |25.10.2007 Туристическата конфедерация се регистрира в съда . 5| 7531 |25.10.2007 Крушкова: Очакваме бум в развитето на СПА туризма . 1| 5254 |24.10.2007 194 млн евро вкарват британци в голф комплекс . 0| 5292 |24.10.2007 194 млн евро вкарват британци в голф комплекс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads