Реклама / Ads
9| 14213 |09.08.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

На софийските басейни: Моля, отворете чантата!

.
Без значение дали сте решили да нарушавате правилата с домашно приготвен експлозив или баница в плажната си чанта, ще ви хванат.
 

На по-големите открити басейни номерът ви едва ли ще мине. Градските къпални се конкурират яко кой ще предложи по-евтина оферта и освен примамливи цени на входовете висят табелки с надпис: „Забранено внасянето на храни отвън!” За изключение се смята само бутилка до 1,5 л минерална вода.   

Често ще ви посрещне бодибилдинг мачо. Късайки билета, той ще ви погледне предизвикателно в очите, за да ви прецени с колко пакета зрънчо и бира се опитвате да го излъжете.

На басейните „Диана” в кавартал „Дианабад”, restART в "Люлин Бийч" и комплекса "Макси - Воден свят" в Студентски град охраната не пропуска да надникне какво си носите освен джапанките. Хванат ли ви с храна, не влизате, преди да я изхвърлите. Спипат ли ви с оръжие, си тръгвате. На някои басейни като "Варадеро" в жк. "Левски" например и за това са помислили. Можете да си наемете сейф, където да държите ценни вещи или боеприпасите си.

Входът на човек варира между 12 до 20 лв., а малчовци под 7 г. обикновено влизат без пари.  

„Не сме вземали никакви допълнителни мерки след атентата в Сарафово”, казва Румен Димитров, управител на „Люлин Бийч”. „Нашите са си достатъчни. Да му мислят на морето с израелските туристи. Тук от тероризъм не се боим. Клиентите ни са от „Люлин”, „Младост”, „Обеля” и най-често идват с плик в ръка. Но няма ограничения в обема на багажа. Нека всеки да носи чантата, от която има нужда, но ще бъде проверен”, предупреждава той. Комплексът както и повечето други е снабден и с видеонаблюдение.

Ако се пробвате да си метнете главичка в нетрезво състояние, също ще ви е сложно. Шансът да ви пуснат пиян на входа е нулев, а алкохолът вътре се плаща солено. „За да се напиеш в комплекса, са ти нужни много пари”, казва Румен. Мерките против сбивания и повръщано по плочките дават своя резултат. "Народът е все по-неплатежоспособен. Тази година лятото е превъзходно, за разлика от миналата, но хората са още по-бедни”, са наблюденията на Румен Димитров.     

От превишени съображения за сигурност въобще не ни допускат да влезем в „Диана”. Мускулестата охрана културно отговаря: „Благодарим, но шефът няма интерес.” В „Диана” басейните са подходящи само за плуващи, тъй като единият е с олимпийски размери, другият, 25-метров, и един за скокове във вода, дълбок 5 м.

Откритият басейн "Червено знаме" е отворен този сезон за първи път от 3 години. На входа охраната не е толкова настоятелна да ви рови в чантата, прави го само ако й се сторите съмнителни. Басейнът е снабден с видеонаблюдение. И също не разполага с детски басейн.

Най-гостоприемен за терористи се оказва басейн „Виктория” на бул. „Пенчо Славейков” в близост до "Пирогов". На въпроса: „Засилени мерки предприели ли сте след случилото се на летище „Сарафово”, отговорът е: „Трима спасители отговарят за сигурността.” Багажът на плажуващите по правило не се проверява. „Имаме доверие на клиентите си. На мен ще ми е изключително неприятно някой да ми рови в личните вещи”, казва стоящият на входа Иван Иванов.

Откритите басейни в София не изглеждат топ дестинация за терористи. Плажуващите са малко, защото българинът е беден, а тези, които разполагат със средства, си намират по-добър начин за трупане на загар. Яките момчета на входа са там, за да ви пребъркат чантата. Мерките са предимно срещу авантаджиите, които възнамеряват да си ядат сандвича от вкъщи на шезлонга, но да се надяваме, че ще са ефективни и срещу бомби.

За успокоение на оптимиста, плюсът на обществените басейни е, че както терористът, така и мирният жител се предполага, че ще бъдат по бански, а под него едва ли ще успеят да скрият много.

Независимо дали носите дамска чанта или...


... цял сак, охраната на "Люлин бийч" пребърква багажа ви основно


Басейн "Виктория" с прилежащото заведение
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 9008 |08.08.2012 Юруш на евтиното море; идва по-рано тази година! . 12| 9279 |06.08.2012 Виж ти! Заплатите ще се признават за инвестиция! . 0| 8675 |03.08.2012 Важно! Windows 8, готов! . 14| 8311 |02.08.2012 42% спад на печалбите в Societe Generale, служители напускат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads