Реклама / Ads
0| 4605 |09.08.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Софийското БСП: Парите на софиянци се пръскат за ремонт на ремонтираното

.
За пореден път станахме свидетели на нескопосани обяснения как летен дъжд е предизвикал тежки поражения върху асфалтовата настилката на бул. „Черни връх“, се посочва в коментар на столичната организация на БСП.
 
Социалистите припомнят, че през 2016 година булевардът беше ремонтиран. "Обектът беше обявен като мащабен и обхващащ реконструкцията на канализация, водопроводи и инженерна мрежа. Само няколко месеца, след като беше завършен, това грандиозно съоръжение беше компрометирано – и под земята и над земята.
Без да оспорваме размаха, с който се извършват строителни и ремонтни работи в столицата, искаме да изразим тревога от контрола върху качеството им и прилагането на санкции на изпълнителите при възникването на дефекти. Логичен е въпросът за чия сметка се извършват ремонтите на ремонтите в София и дали столичният данъкоплатец не плаща два или повече пъти за едно и също нещо, само защото се прави и поправя по няколко пъти", коментират от ГС на БСП - София.

"Кметът Фандъкова заяви, че в случая с бул. „Черни връх“ щетите ще бъдат отстранени за сметка на изпълнителя на обекта.
А дано, ама надали.

Ето защо:
След броени дни, на 11-и август, ще стартира преасфалтиране на „Орлов мост“, което ще струва на Столична община 250 000 лева, защото настилката се била нагънала. Точно преди 10 години беше направен ремонт на същото място и дефектите му много скоро лъснаха – надигнаха се вълни и хората спонтанно го нарекоха „Цариградско море“. Тогавашният кмет на София Бойко Борисов гръмко обяви, че има 10-годишна гаранция за качеството на извършените дейности и всичко ще бъде наред. Толкова наред, че веднага щом изтече тя Столична община ще бръкне в джоба на данъкоплатците за нов ремонт.

БСП – София настоява да стане ясно за цялото общество и най-вече за гражданите и бизнеса, които плащат данъци в този град, какво стои зад всичко това - управленска немощ и цинично безхаберие или целенасочени действия и бездействия в полза на фирми-изпълнители, близки до управляващите от ГЕРБ", заявяват от ГС на БСП - София.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4544 |16.02.2017 Парите на гурбетчиите пак захранват икономиката ни - с 1,5 млрд. лв. . 5| 5117 |13.02.2017 Европа ни спря парите за образование . 2| 8529 |04.07.2016 Хърсев: Ужилените в популярните каси са знаели много добре къде са им парите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads