Реклама / Ads
3| 3798 |23.08.2024 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Става ли Сицилия за лятна почивка?

.
Италия винаги е била предпочитано място не само за пътуване, но и за почивка. Може да предложи много исторически и природни забележителност, здравословна и вкусна кухня, а в курортите – прекрасни условия за ваканция.
 

Все по-привлекателно място става Сицилия. Хотели, разположени на брега на морето, както сме свикнали да виждаме, тук почти няма. До плажа отиваме с безплатно бусче от хотела.

 

Пясъкът е ситен и златист. Морето тюркоазено синьо и изключително топло. Ако не ви се лежи по цял ден, се предлагат и много забавления за туристите, не само на пясъка, но и във водата. Организират се игри, аеробика, уроци по танци или пък водна топка, състезание с лодки и много други. Разполагаме с бар, ресторант и шезлонги, които са ни включени в пакета. Така не е необходимо да се връщаме до хотела за обяд.

 

А хотелът е прекрасен. Разположен на огромна територия. Толкова голям, че има влакче, с което да го обикаляме. Настанени сме в къщички сред много цветя и зеленина. Какво още предлага хотелът, ще ви покажа във видеото на Професия турист.


.

След кратка почивка, решихме да отидем до съседното градче – Рагуза. Макар и не толкова популярен като Палермо и Сиракуза, този град очарова посетителите си със своя спокоен ритъм на живот, с бароковата си архитектура, с красивите катедрали, с малките китни улички, с превъзходното вино и с аромата на различните цветя, които се отглеждат тук.

 

Градът е разделен на две части, свързани чрез мост. Рагуза Ибла е старият град. Построен е след земетресението през 1693 г.


.

Рагуза Супериоре е новият град, разположен на висок склон. Представлява модерен забързан град, предлагащ всички глезотии от съвременния начин на живот.

 

Но старият град… той трябва да се види. Заради красивата барокова архитектура, е включен в списъка на ЮНЕСКО. Спираме почти пред всяка сграда. Привлича ни не само архитектурата, но и самото усещане за величествено минало. Десетки запазени къщи в бароков стил, впечатляват и с уникалността си – те не се повтарят, а всяка изненадва.

 

Потопете се в неповторимата сицилианска атмосфера с ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ, а след това ще ви заведа на вечеря. Абонирайте се и за канала ни

 

 

Автор: Адриана Русенова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 118580 |21.08.2024 Нови правила по летищата в цяла Европа влизат от 1 септември . 4| 3013 |20.08.2024 Икономистът Стоян Панчев: От април насам инфлацията, макар и бавно, расте нагоре . 0| 4302 |16.08.2024 Какво да пием при болки в бъбреците? . 2| 7939 |16.08.2024 Сиракуза – най-красивият град в Сицилия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads