Реклама / Ads
22| 6503 |21.11.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Стига с това "България е на последно място"!

.
Трайчо Трайков
България ще изплува доста бързо от икономическата криза. На президента не му е в правомощията да договаря каквито и да е търговски въпроси.
 

В Европа годините за пенсиониране са по-високи почти навсякъде, така че увеличаването им у нас за мен е неизбежно, обяви по БНТ министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

БДЖ си има ресорен министър, който отговаря за него, отклони темата Трайков и каза, че за неговото министерство има много други важни неща като подобряването на конкурентоспособността на българската икономика.


България ще изплува доста бързо от икономическата криза, тъй като сме в първата петица по добра финансова дисциплина и очакван растеж, обнаджеди аудиторията Трайков и настоя да се престане с това, че България е на последно място.Кредитите за малките и средни фирми били един от най-необходимите инструменти за гарантиране на стабилна икономика в България.

 

Сега се вижда колко правилна е била политиката ни да сме изключително внимателни с бюджета, защото видяхме какво се случва със страни, които не внимаваха. Досега сме действали изкючително разумно и продължаваме по същия начин, обобщи Трайков и изрази надежда чуждите инвестиции да бъдат повече. Затова се започвала серия от форуми от световни икономически центрове за представяне на България като инвестиционна дестинация. Първият такъв форум бил следващата седмица в Лондон.

 

Догодина започваме строителството на българо-гръцката газопроводна връзка, която в края на 2013 ще ни свърже с каспийския газ и ще ни направи енергийно независими, каза Трайков. За този газ се говори от години, но на президента не му е в правомощията да договаря каквито и да е търговски въпроси, коментира Трайков. Той все пак отбеляза, че е добре, че Г. Първанов има добри отношения с президента на Азербайджан, но договарянето на газовите доставки нямало нищо общо с президентската институция.

 

По повод проучванията за добива на шистов газ министърът приемал критика, че не се говори и не се обяснява достатъчно на хората за какво става въпрос, но те трябвало да бъдат спокойни, че екосистемата на България ще бъде запазена.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 8621 |09.05.2011 Кр. Георгиева: Заплати от 2500 евро се постигат с работа! . 13| 5419 |12.03.2011 Проф. Д. Иванов: Бедността у нас достига критични размери . 8| 7418 |18.03.2010 Стартира кампания "България рай за българите" . 0| 4689 |02.09.2008 Постъпленията в бюджета към края на юли достигат 16,44 млрд. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads