Реклама / Ads
8| 8494 |25.09.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Теменужка Петкова не смее да пита руския си колега къде са платените реактори за АЕЦ ”Белене”

.
Усмивката на руския министър е обоснована-прибра 1.2 милиарда лева, но защо се хили Петкова?
Продължава трагикомедията около доставката на руските реактори за АЕЦ ”Белене”, платени от България в пълен размер преди почти година.
 
Днес министър Теменужка Петкова позира ухилена в Москва с министърът на енергетиката на Русия Александър Новак по време на заседание на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, но така и не постави въпроса къде все пак са реакторите, които от почти година "пътуват" за България.

Срокът за доставката им, променян няколко пъти, последно бе фиксиран до края на септември 2017 година. На 13 февруари 2017 година Ижевски заводи съобщиха ,че реакторите тръгват към България, после се говореше за април,сега за септември, може би някоя друга година.

Нито плащачът Борисов, който е главната причина страната ни да преведе 1.2 милиарда лева на Русия за нещо, което и досега не е пристигнало, нито неговият комисар в енергетиката Петкова смеят да обелят и дума за липсващите реактори. темата е забравена, парите ги няма. Дали въобще руските реактори ще пристигнат е пълна мъгла.

Но щом на такъв форум между България и Русие въпросът не се поставя, а се говори за "мащабно сътрудничество" по всички останали важни за руснаците теми, отговорът е ясен. България ще пие една студена вода накрая. А парите на данъкоплатците-1.2 милиарда лева ще бъдат отнесени в графата "ексцентрични постъпки на премиера Борисов-3".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4050 |15.09.2017 Т. Петкова: Променяме нормативната уредба заради кражбите на ток . 4| 4214 |12.09.2017 Теменужка Петкова: Докладът на БАН ще реши бъдещето на АЕЦ ”Белене” . 1| 4090 |15.08.2017 Теменужка Петкова: ”Цанков камък” ще се изплаща няколкостотин години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads