Реклама / Ads
9| 7786 |31.10.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Трайков: Това, че имаме оборудване от 300 млн. лв. за Белене , не значи , че трябва да изхвърлим 20 милиарда

.
Трайчо Трайков Източник: БГНЕС
Съдът върна обвинението на прокуратурата срещу мен. В моят случай съдът казва, че не е ясно какво престъпление е извършено и с какви действия. Направил съм всичко в държавен интерес. Да не говорим неморално и незаконно. Напоследък е модерно да се разделят двете неща. Това каза Трайчо Трайков по БТВ.
 
Често ми е трудно да разбера как нещо може да е законно, но неморално. Прокуратурата имат два избора-или да се съобразят със съда или да внесат отново обвинението. Изкушението ще е голямо за прокуратурата да го внесе отново в спецсъда. Вече няма срокове, с които прокуратурата трябва да се съобразява.

Това с вечните обвиняеми беше проблем преди години. Беше променено, но сега се върна това. Прокуратурата казват, че давайки разрешение на агенцията за приватизация да извърши процедурата с електроразпределителното дружество , аз съм можел да видя в бъдещето на каква цена ще се продаде на борсата. Те са по разкази на свидетели и съчинения по картинки. Не са ме разпитвали. Чак в съда ще има разпити.

Аз предпочетох да не давам обяснения. Предпочитам да го направя в съда. В борба за мир, жив човек не остана.

Когато БАН представи доклада си за енергетиката, надявам се да е публичен, очаквам да стане ясно, че дори учените от БАН констатират, че няма как проектът Белене да е жизненоспособен. Нито един сериозен анализ не казва, че трябва да се правят вложения в този проект. Това, че имаме оборудване от 300 млн. лв. , не значи , че трябва сред това да изхвърлим 20 милиарда. При това без да са отчетени всички възможни разходи. Цената на ядрената централа е скочила заради терористичните заплахи. Смятам, че от нова ядрена мощност нямаме нужда. Днес беше представен анализ на енергетиката от Центъра за изследване на демокрацията. Няма вариант да имаме нужда от нова ядрена централа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4424 |21.10.2017 Според Теменужка Петкова, оборудването за АЕЦ „Белене“ се пази добре . 2| 4301 |20.10.2017 Петкова: Втората част от оборудването на АЕЦ ”Белене” ще у нас до края на годината . 7| 6465 |16.10.2017 Трайчо Трайков: АЕЦ ”Белене” се точи като КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads