Реклама / Ads
1| 4874 |04.09.2019 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Цацаров разпореди проверки на два ТЕЦ-а

.
Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на министъра на околната среда и водите извършването на незабавна проверка на топлофикациите в Перник и Сливен и на ТЕЦ-овете „Бобов дол“ и „Брикел“.
 

Поводът е постъпил сигнал от ДАНС за застрашаване на екологичната сигурност при изгаряне на отпадъци, се посочва в днешното съобщение на прокуратурата

Главният прокурор е изискал съдействие от МВР при проверката, за която е определен срок от 1 месец. През нощта в ТЕЦ „Република” в Перник е извънредна проверка по разпореждането на Цацаров е извършена, допълва БНР.

 

Представители на МОСВ със съдействието на жандармерията са извършили обстойна проверка в предприятието. Резултатите от нея предстои да бъдат обявени.

Директорът на  „Топлофикация Перник” Любомир Спасов е категоричен, че дружеството не гори отпадъци. Ние сме входирали инвестиционно намерение, но към момента не сме получили разрешение и не извършваме такава дейност, заяви той.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов вчера бе на посещение в Перник, където заяви, че започват внезапни комплексни проверки, за да се установи кой замърсява града.

 

Полиция и жандармерия обезпечават проверката за използваното гориво, която се извършва в ТЕЦ „Бобов дол“ в изпълнение на разпореждането на главния прокурор. Проверката е започнала снощи в 21 ч., продължила е през нощта и в този момент, каза за БНР ръководителят на областната дирекция на полицията в Кюстендил старши комисар Елиан Стамболийски. Полицията и жандармерията само оказват съдействие на проверяващите органи и на екипите, обясни Стамболийски.

 

От ръководството на централата и от РИОСВ казаха наскоро, че за момента ТЕЦ-ът не изгаря отпадъци макар, че има издадено разрешително затова.

Изпълнителният  директор инж. Емил Христов преди десетина дни коментира за националното радио. „Разрешително имаме, как да нямаме. Комплект разрешителни имаме. В момента не горим, защото трябва да монтираме допълнително мерене и след като го монтираме тогава започваме да горим“.

Вчера жители на Бобов дол настояха да се каже официално и категорично има ли замърсявания при работата на ТЕЦ „Бобов дол“, след като в централата се горят отпадъци, внос от Италия. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5245 |01.12.2018 Започват проверки по рибните магазини преди Никулден . 0| 6771 |27.03.2018 Летище София отрече вина за пропуснати проверки на пътниците . 0| 5392 |05.12.2017 Акция ”Никулден”: Масови проверки на търговците на риба . 3| 11173 |04.11.2016 Борисов и Цацаров искат нов списък за кражбите на активи от КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads