Реклама / Ads
18| 10578 |08.06.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Уволненият шеф на ”Автомагистрали” отказва да напусне поста си

.
Стоян Беличев Източник: БГНЕС
Нямаме никакво намерение да напуснем постовете си в управителния съвет на ”Автомагистрали” ЕАД. Това заяви пред ”24 часа”, една от близките медии на ГЕРБ, изпълнителният директор на държавното дружество инж. Стоян Беличев.
 

Той бе категоричен, че и тримата членове ще обжалват опита за уволнение, направен от служебния регионален министър.

 

По-рано днес стана ясно, че министър Виолета Комитова е издала заповед за освобождаването на ръководството на "Автомагистрали" ЕАД.

 

Припомняме Ви, че на 2-ри юни сметната палата откри куп нередности в дружеството . Установи се, че и заплата на вече бившия изпълнителен директор на "Автомагистрали" се равнява на скромната сума от 11 980 лева.

 

Скандалното дружество попадна още преди месеци в общественото полезрение. Бе наречено "черна касичка" за корупцията. Проблемът се изразява в иначе законната процедура за възлагане "ин хаус" на обществени поръчки. Дружеството "Автомагистрали" обаче не разполага с достатъчно голям капацитет, което води до възлагане на конкретни дейности на трети фирми, като по този начин се избягва конкурс.

 

Инж. Беличев обясни, че в момента е в болничен, от който му остава още една седмица. По негови думи привечер вчера той и другите двама членове на УС на дружеството били извикани в регионалното министерство.

 

"Аз мислех, че ще ни уведомят, че обявяват конкурс за местата ни, което трябваше да се случи отдавна, ако се спазва Законът за публичните предприятия. Но ръководството на ведомството ни уведоми, че ни освобождава", заяви Беличев и допълни, че откакто е влязъл в сила законът и откакто има правилник за прилагането му няма основание за това.

 

"В нашите актуални към момента договори за управление пише, че мандатите ни текат до обявяването на конкурс. Такива конкурси минаха в почти всички останали големи държавни фирми, не знам защо при нас се бавеше", коментира той. По негови думи не е имало и предаване на документация, нито среща с тримата, за които по-рано днес МРРБ съобщи, че назначава на постовете.

Беличев подчерта, че заповедта за назначаването им така и няма да влезе в сила, дори да бъде изпратена в Търговския регистър, тъй като няма правно основание за промените.

 

"Ние изпълняваме много договори, по които текат срокове, не може така да изоставим работата си, става въпрос за много пари", посочи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 8523 |10.05.2021 Божанков: Фирма, свързана с ДПС ли работи с ”Автомагистрали”? . 8| 7544 |01.12.2020 Катимерини: Скопие отказва България да пази небето й . 15| 9028 |24.11.2020 Напук! Северна Македония се отказва от българската АЕЦ ”Белене”, инвестира в Гърция . 28| 15478 |26.01.2020 Ивайло Калфин алармира: Със законодателен финт се отказваме от валутния борд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads