Реклама / Ads
0| 3564 |15.06.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Вижте най-новите камиони и технологии нa TRUCK EXPO 2022 в Пловдив

.
Най-голямото изложение за камиони, автобуси и специализирани превозни средства отваря врати от 16 до 18 юни в Международния панаир
 

Носителите на най-престижните награди в автомобилната индустрия за 2022 г. и множество премиери очакват посетителите

 

TRUCK EXPO 2022 отваря врати от 16 до 18 юни в Международния панаир – Пловдив. На откритите площи на територията на Международния панаир ще застанат най-модерните камиони, автобуси и специализирани превозни средства. Изложението е истински празник на технологиите и иновациите в транспорта и е най-голямото събитие в сектора на тежката автомобилна индустрия у нас. Организатор на форума е Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП).

 

Пред българската публика ще застанат носителите на най-престижните награди в автомобилната индустрия за 2022 г. Множество премиери, нови технологии за задвижване, системи и асистенти за безопасност, сигурност, екологичност, свързаност и инфотейнмънт очакват посетителите на всеки щанд на изложителите, както и на пистата за тест драйв. Затова забравете за каскадата от трудности, през които преминава световната икономика и автомобилната индустрия в частност, защото ни престои вълнуваща среща с носителите на най-престижните награди в сектора за 2022 г., някои от които ще видим за първи път в България.


.

 

Международен камион на 2022 година е DAF с новото си поколение XF, XG и XG+. Холандската гама тежкотоварни автомобили за дълги разстояния е победител в International Truck оf the Year, след оспорвана надпревара с наскоро лансираната серия T-Way на Iveco за строителния сектор и електрическия eActros на Mercedes-Benz (второ поколение), задвижван с акумулаторни батерии. И трите отличени камиона ще бъдат представени на TRUCK EXPO 2022 в Пловдив. Възползвайки се изцяло от новите разпоредби на ЕС за маса и размери, те драстично подобряват аеродинамиката, горивната ефективност, активната и пасивната безопасност, както комфорта за водача. Председателят на международното жури Джаненрико Грифини ги определя като „нов еталон в индустрията на камиони“, който представлява „цялостна платформа за нови поколения алтернативни задвижвания”.

 

DAF XG+ беше избран още за „Най-добър дизелов влекач в Обединеното кралство” на престижните награди Fleet News Awards 22 и точно този модел ще направи своята премиера в България на откритите площи на Пловдивския панаир.

 

На щанда на DAF ще научите повече и за XF Hydrogen – прототипът на тежкотоварен камион с гориво водород и двигател с вътрешно горене, който спечели Наградата за иновации за камиони за 2022 г. Очевидно компаниите ускоряват скоростта на иновациите в автомобилните технологии, докато разработват нови концепции за електрическа, свързана, автономна и споделена мобилност.


.

 

Титлата „Зелен камион“ е за SCANIA за 6-та поредна година. Това е удивително постижение на шведския производител, отличен за изключителната транспортна и горивна ефективност на своите камиони. Всички производители на тежкотоварни камиони в Европа са поканени на този престижен сравнителен тест, който се организира ежегодно от две немски търговски списания, за да открои най-ефективния камион за дълги разстояния. Този път SCANIA участва с камион от новата Super силова линия, която определя като най-иновативната в 130-годишната си история. В сърцето му стои новият 13-литров, 6 цилиндров редови двигател Scania Super с мощност 420, 460, 500 или 560 к.с. Новата гама скоростни кутии Opticruise G25 и G33 е призната за една от най-гладките, интелигентни и ефективни трансмисионни системи, а  задният мост е с по-бърза предавка с единична редукция за още по-добра горивна ефективност. На TRUCK EXPO от 16 до 18 юни компанията ще покаже този влекач с шаси с модулна архитектура, което прави оформлението по-предвидимо, разпределението на товара се подобрява, както и потенциала за полезен товар и работния обхват на камиона.


.

 

Международен ван на годината е новият Citan на Mercedes-Benz, заради неговата ефективност, безопасност, устойчивост и екологични стандарти. Германският производител печели наградата в сектора на лекотоварните превозни средства за 4-и път, поделяйки първото място с Renault Kangoo Van. Посетителите на изложението в Пловдив ще видят изцяло обновения Citan с бензинов 4-цилиндров двигател с мощност 131 к.с., елегантен дизайн и последно поколение системи за сигурност и инфотейнмънт. Компактните му външни размери и щедро пространство го правят комфортен при пътуване и удобен за товарене. Специално внимание заслужава информационно-развлекателната система MBUX със 7‘‘ сензорен дисплей и безжично свързване, както и системите за безопасност, които обикновено се срещат при големите камиони - активен спирачен асистент, активен асистент за поддържане на пътната лента, активен асистент при паркиране.


.

 

За първи път българската публика ще види още новият лекотоварен камион на японската марка FUSO Canter с впечатляваща норма за емисиите EURO VI – STEP E, както и новият електрически градски автобус на ISUZU - Novociti Volt, който ще грабне вниманието на общините за нуждите на обществения транспорт. В сектора на полуремаркетата не пропускайте премиерата за България и Източна Европа на новото поколение MegaFort на OTTO-TRAILER за превоз на инертни материали и на MegaTimber - за превоз на дървесина.  


.

 

Всеки от споменатите автомобили, ремаркета и полуремаркета ще могат да бъдат разгледани и тествани по време на TRUCK EXPO 2022, в специално обособена зона за тест драйв на територията на Пловдивския панаир.

 

Работно време за посетители:

16 юни и 17 юни от 10:00 до 18:00 часа

18 юни от 10:00 до 16:00 часа

-------------

Паркинг за посетители: паркинг юг - булевард „Марица“

Вход: Централен вход на бул. „Цар Борис III Обединител“

Вход между палати 3 и 4 - булевард „Марица“

-------------

Регистрирайте се и вземете своя безплатен пропуск:

https://truckexpo.eu/visitors/registration-2.html

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 20610 |07.06.2022 Вижте кой ще строи тунела под Шипка . 2| 20585 |19.04.2021 Комплекс „Язовир Крапец“ в Стара планина съперничи на езерото Тахо в САЩ по красота и комфорт. Идете и вижте . 6| 8747 |27.04.2020 Какво трябва да знаят всички за най-новите технологии през 2020 . 0| 4655 |09.06.2019 Страст към камионите, множество сделки и рекордните над 5500 посетители на TRUCK EXPO 2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads