Реклама / Ads
0| 5820 |25.05.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Започва италиански кулинарен Фестивал в България

.
Първокласни италиански Шеф-готвачи ще демонстрират техники и технология на приготвяне на типични италиански ястия от съответната област, между 26 май и 5 юни в София.
 

Евро-Ток България /Европейското сдружение на професионалните готвачи/ и Италианският институт за външна търговия организират Майсторски класове по италианска кухня. Тази инициатива е включена в рамките на провеждания ежегодно Италиански Фестивал в България.

Майсторските класове са насочени към два вида аудитория – Шеф-готвачи и готвачи от водещи български хотели и ресторанти, както и студенти и ученици с профил кулинария и туризъм.

Освен, че ще имат уникалната възможност да проследят приготвянето на типичните пица и паста, те ще се запознаят и с традиционните продукти, като зехтин, различни видове сирена (най-известните сред които пармиджано, моцарела, горгондзола и маскарпоне), колбаси като мортадела, прошуто и др.

В италианската кулинария на преден план са изведени основните продукти с възможно най-добро качество. Техният собствен вкус се подчертава от внимателното приготовление и изкусно използваните подправки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6293 |11.12.2017 Вина от български сортове диктуват модата в Европа и у нас . 0| 4803 |16.10.2017 Първи випуск започна обучението си в магистърска програма за ръководни кадри на АУБ и SDA Bocconi . 0| 5523 |10.11.2015 Хранителна (р)еволюция на най-големите у нас и в Югоизточна Европа изложения . 1| 6151 |13.11.2013 В Италия на бартер срещу сладкиши или урок по саксофон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads