Реклама / Ads
6| 12855 |13.10.2024 ГЛАСЪТ

Бъдеще за българския футбол: Засадени картофи на ст. „Хр. Ботев“ в Пловдив, а Гонзо – продавач на чипс

.
Полезната промяна...
Със зашеметяваща игра и борба по всяка точка на терена трикольорите, лъвовете, българските юнаци – за протокола: националният отбор на България, - постигна величаво равенство с фаворита за световната купа по  футбол Люксембург. (Тук е мястото да споменем статистиката: херцогство Люксембург е малко по-малко по население и два пъти по-малко по територия от Пловдивска област.)
 

В съботната вечер около 12 000 фенове на футбола зарязаха семействата си и напълниха стадиона. В предварителни анкети 99,9 на сто от тях вярваха в победата на нашите.

Нашите от своя страна бяха решили, че люксембургци сами ще развеят бялото знаме.

Преди мача имаше светлинно шоу, пяха три жени в бяла, зелена и червена рокля – супер оригинално, бе почетена паметта на нелепо отишлия си от този свят преди ден Кирил Маричков.

 

Получихме се 95-минутна оран в калната нива и гонене на топката без цел и посока.

Толкова. Патриотичните коментари за „спечелена точка“ бяха нелепи и глупави.

 

А сега сериозно.

 

Явно този футболен съюз и тези играчи не могат повече от това. Илиан Илиев, ако ще способностите на Дейвид Копърфийлд да усвои, не може да извади от шапката, сиреч от съблекалнята, повече от хилави зайчета.

 

Не са виновни и момчетата – така са ги научили. Години наред еталон бяха "Бистришките тигри", а Борисов "назначаваше" спонсори на отборите - какъв да е резултатът?

 

Да погледнем на ситуацията с очите на бизнеса.

 

Ако теренът на стадиона бъде засаден с картофи, от декар, според сорта, може да се очаква между от 2,5 до 5 тона добив.

Картофи сорт „Сорая“ вървят по 1,50 лв килото.  – 7500 лв приход от декар.

Картофи „Карелия“ са по 1 лев килото… - 5 000 лв се получават.

Ако се постигне клас „Елит“ – ще се прибави по левче отгоре.

 

Ако от картофите се произведе чипс могат да се пакетират по 80-100 грама в опаковка. Етикет „био продукт“ ще вдигне цената между 3,50 – 4,50 лв пликчето.  

 

Чипса ще се продава на запалянковците, а те ще гледат от дивана първенствата на Англия, Испания, Германия, Франция и пр. Или как Гърция наказва с 2:1 „трите лъва“ на Уембли пред 90 000 британци, а Северна Македония мачка Латвия на чужд терен с 3:0...

 

Така е честно. Няма смисъл момчетата да се мъчат. Освен това ще могат да отидат на чалготека 2-3 часа по-рано, вместо да се потят на игрището, а след това да се изморени, когато почнат кючеците…

 

Съчетанието „Бъл-га-ри, ю-на-ци!“ временно да бъде замразено.

 

Гонзо закрива БФС-то и регистрира фирма „BFS potato chips“. Не съм сигурен, че и за това става, но да опита - друга полза от него няма.

 

Не се шегувам.

 

Иван Василев, производител от района на Кричим

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6835 |12.10.2024 В Биг Брадър пишат с крака, ученици от НПМГ защитават цивилизацията – аз избрах. А вие? . 18| 8862 |09.10.2024 Защо „хобитите от Перперикон“ на проф. Овчаров не си падат по статуите от Хераклея Синтика на проф. Вагалински? . 26| 11092 |08.10.2024 Кой е българинът с бюлетина в ръка и кой – кибикът? Как тв реалити шоуто влияе на изборите . 12| 8061 |05.10.2024 Страшни или смешни са руските заплахи към НАТО и Запада? Защо бразилци вкараха Путин в презерватив?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads