Реклама / Ads
15| 16343 |26.11.2017 ГЛАСЪТ

И Левски може да предскочи оградата... ”Златно ръкостискане” за Вожда

.
И Левски може да я прескочи оградата, ама преди нямаше ограда, рече Бойко на конгреса на ГЕРБ. Каза го и махна с ръка да изгони някаква досадна муха, промъкнала се през охраната на 4-я конгрес на ГЕРБ. Ако откриете смисъл в това изречение, значи ще откриете и в конгреса...
 
Никой обаче не казва на Бойко, че е изрекъл пълна глупост, защото е голям международен авторитет. Залата мълча и когато намеси Григор Димитров в словото си, защото видите ли, някой си - ляво настроен - бил казал нещо за тенисиста... Дори се смяха, пустите му "конгресмени" от близо и далеч... Щото, нали, Бащицата се шегува.

Дебелашки. Ако беше "дебилашки" можеше да има проблем, но дебелашки може. Даже е полезно за атмосферата на един тъй човешки партиен конгрес...

Бурните ръкопляскания тласкаха дори най-необременените с политика зрители на прякото излъчване към спомена за конгресите на БКП от времето на Живков. Същите прекрасни отчетни резултати, същите обещания за светло бъдеще, рапорти от провинцията, хвалебствия за ръководната роля на партията и нейният пръв партиен и държавен ръководител.

 

В София нямаше един шадраван, 50 детски градини бяха приватизирани, училища не стигаха, ЦУМ, разни вълци и мечки се боричкаха за боклука, а като станах кмет всичко се оправи. Метро, магазини, по Витошка и Южния парк хиляди хора се разхождат…

 

Някакви от Спаси София протестирали срещу Фандъкова, ами да направят един крос, колко са, де да ги знам… Ще спасяваме София от спасителите. (бурни ръкопляскания)

Има една дума, която най-много мразя – завист. Те, тия от БСП ни завиждат, защото не могат да направят това, което правим ние.

 

Стана ясно също така, че ГЕРБ играе в Шампионска лига, а БСП е в аматьорската група.

 

Преди Борисов на трибуната се изяви вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов. Епично слово, прекъсвано където трябва от бурни аплодисменти, и точно 11 подчертавания, че всички упехи на страната и партията се дължат на Бойко Борисов. (нестихващи ръкопляскания). Дано Цветанов е доказал и този път своята вярност към Първия, за да продължи да е Втория – това ми го каза делегат, пожелал анонимност. А пожела анонимност, за да не му се налага да пожелае политическо убежище… Шегувам се – кой ще го пусне, нали Цацаров е наблизо.

 

Цветанов каза, че има още някои общини и селища, в които ГЕРБ няма свои кметове. И обеща на местните избори през 2019 г. те да бъдат на ГЕРБ. Това било истинската демокрация и да видят хората, че ГЕРБ се грижи за народа. 100% управление на ГЕРБ – 100% щастие.

 

Тъй както Борисов намеси покрай оградата на турската граница покойния Левски, така и аз ще оставя на невролога Фройд, психиатъра Юнг и лекаря криминолог Ломброзо да се потят върху анализа на гербаджийския форум.

 

Разбира се, че е нормално една партия да провежда конгреси, да изтъква постигнатото от нейно управление и да не приема критиките на опозицията. Но е притеснително, когато всички изказвания са толкова далеч от истината, колкото страната ни от „белите държави“.

 

Нито дума за корупцията, която буквално ни убива. За тежките проблеми в съдебната система и все по-натрапващата се диктатура на прокуратурата. Дори намек не бе направен за здравеопазването ни – последно в ЕС. Нито за смъртността – първи в ЕС.

 

Доверие в прокуратурата и парламента – най-ниските в Европа. Първи по неграмотност. 10% усвояване на еврофондовете. Най-ниски пенсии и заплати в Европа. 12 пъти по-малко инвестиции в сравнение с 2007 г. Нито едно разследване или съдебен процес срещу корумпирани висши политици. Нито дума за сриването на КТБ, цигарената контрабанда на „Булгартабак“ и свързания с нея Делян Пеевски. България е на 109 място по свобода на словото. Държавни институции преследват тези, които критикуват действия на властта и институциите. МВР, ДАНС и службите са в тежка зависимост от политически и олигархо-мафиотски кръгове.

 

Ето така стават работите у нас: правиш едно, говориш друго и каниш гости от чужбина.

 

Това е партията, която спасява България и стига до най-отдалечените кътчета. Това са Партията и нейният ръководител, които ще спечелят четвърти, пети, шести мандат…

 

Каза го Цецо и бе бурно аплодиран. 

 

И Борисов, и Цветанов заявиха, че ГЕРБ е като юмрук. 100% истина.

 

***

Поздравления за новия/стар председател на ГЕРБ Бойко Борисов от признателния български народ! Трудовите хора обещават да претворят в живота решенията на Партията и да преизпълнят мандата за една година вместо за четири!

 

Поздравления от името на цялото прогресивно човечество и в частност от Робърт Мугабе!

 

Поздравления и от седесарогербофила Спас Гърневски, който благодари, че Партията му е гласувала доверие и го е допуснала да бъде малка частица от нейните редици в парламента. Гърневски – политикът.

 

Гърневски – поетът:

"Партията вее демагогски знамената,
че е честна, социална справедлива,
но поразровиш ли й ти делата, ще видиш,
че е нагла, арогантна и особено крадлива".


Ще каже някой: Ама това Спас го каза за бесепето. Вярно, но случайно ли е написал само "партията"? Не, не е, защото след време като смени ГЕРБ с нещо друго, какъвто му е адетът, да си има готови рими. Приляга на всички партии.


***

Поздравления и от бодрата смяна, тази, която все още не е хванала към Терминал 3:

Пред нас са блеснали житата,
окъпани от топъл дъжд,
и ний вървим (4)
нататък
и няма край (2)
на шир и длъж. (последните 2 реда – 2 пъти)

Пр.: Ехо, ехо, безкрай на шир и длъж. (2)


***

На-сърдечни, братски привети на новоизбрания бос на ГЕРБ от Сицилианската мафия, Ндрангетата, руската мафия, триадата, колумбийския картел, чеченската мафия, албанската мафия, якудза и другите мафии по света, които си нямат държава, както българската. Хвала на родните труженици!


***

Вече споменах Мугабе – не случайно. Президентът на Зимбабве Робърт Мугабе ще получи "златно ръкостискане" на прощаване (напуска страната, за да не го обесят на някоя палма благодарните поданици…), възлизащо на 10 милиона долара, пишат световните медии. Това предвижда договореното споразумение преди оттеглянето му, постигнато миналата седмица.

 

ЩЕ се съгласите, че формообразувателната частица ЩЕ малко смущава… Затова „златното ръкостискане“ нашият Вожд си го взема предварително. Вече десетина години си го взема и го умножава по 10 всеки път. За по-сигурно.

 

***

Край.

Не се шегувам, това наистина е краят.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 36121 |28.08.2016 „Левски” с нов собственик, но със стар господар . 7| 8134 |23.11.2015 Боко харам и "триумфа" на "Пирин" над "Левски" . 18| 12835 |08.12.2014 Мосю дьо Кабан, мафията, Сумиста, Ченалова и Левски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads