Реклама / Ads
18| 7548 |09.01.2024 ГЛАСЪТ

Борисов: ГЕРБ е гласът на хората. Ако това беше вярно, къде щяха да са той и Фандъкова сега?

.
Той и тя, които направиха много малко за София...
Бойко Борисов продължава пропагандната атака срещу новото управление на София и срещу ПП-ДБ като цяло. Още не може да преглътне и провала с кандидатирането на Антон Хекимян за кмет и затова се опитва да саботира избора на председател на Общинския съвет и работата му.
 

Последното изригване Борисов бе пред актива на ГЕРБ. „Създадох партията, за да бъдем гласът на хората - незабавно трябва да възстановим постоянната комуникация с жителите на София на ниво райони", тръби партийният бос. Той обаче мълчи като риба за това, че работата на общината е блокирана от представителите на неговата партия, по негово нареждане.

 

В същия лицемерен стил бившият премиер обяви, че народните представители и общинските съветници на ГЕРБ ще провеждат редовни приемни за граждани в 24-те района на София, които ще бъдат публикувани в публичното пространство. Идеята е да бъдат чути всички, които желаят да подадат сигнал срещу местното управление.






Аритметиката е проста: ГЕРБ имат само трима районни кметове в столицата, двама други са независими и 19 са от ПП-ДБ. Значи борисовите пратеници ще събират сигнали предимно срещу ПП-ДБ. Като познаваме модела на Борисов, очаквайте кален поток от доноси.

 

Има обаче нещо гнило в твърденията на бившия премиер, че работите в София са супер зле – нали довчера управляваше любимата му Йорданка Фандъкова и повечето районни кметове бяха негови? Десислава Иванчева и Биляна Петрова пробиха монопола на ГЕРБ в „Младост“ два пъти и сега са в затвора. Това трябва да се припомня всеки път, когато Борисов говори нервно за общински проблеми в столицата. Монополът на ГЕРБ бе провал и сега Борисов говори за този провал, сякаш е чуждо, подхвърлено дете. Не, негов е!

 

ГЕРБ управлява 17 години София. Ако половината от хвалбите за стореното през това време беше вярно, столицата на България щеше да е привлекателен град за живеене. Но е точно обратното. Това, че тук се стичат хиляди българи, е заради безобразното и крадливо управление на три пъти премиерът Борисов, който превърна България в двойкаджията на Европа.






Сетил се сега да събира сигнали. Сетил се и че ГЕРБ била „гласът на хората“. Някога същите глупости се говорили за БКП: Народ и партия - единни. Борисов като комунист, който не е напускал и е запазил партийния си билет, продължава в същия дух. Натрупаните сигнали през годините за кражбите и корупцията в София са толкова много, че ако имахме независима, а не Борисова прокуратура, Фандъкова и самият Борисов отдавна щяха да са там, където мнозина столичани смятат, че им е мястото – в затвора.

 

Това обаче няма да се случи, или поне не скоро, защото Борисов успява да се пазари. Един ден обаче ще изгуби „аргументите“ си и нещата ще се случат, както в истински демократичните държави.

 

Емил Азар

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 17576 |06.01.2024 Райчевизацията е по-страшна и от чалгализацията. Какво означава 500 000? . 14| 15719 |04.01.2024 Защо трябва да говорим за Албер Камю, който харесвал свободната любов, а не комунизма? Точно затова  . 32| 11902 |03.01.2024 Манол Глишев: Трите феи-кръстници на традиционното семейство . 27| 16332 |30.12.2023 Борисов се освети като човекът на Вова в България. Три начина, по които руските служби вербуват баровци у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads