Реклама / Ads
142| 58670 |03.12.2012 ГЛАСЪТ

Бандата на Кунева – БКП-милиционер, БКП...

.
„Предизвикателство е да направим Сдружение „България за гражданите“ морален борд...Освежаването на политическия живот задължително преминава през овластяване на обикновените хора”.
 

 

 Това пак е Кунева, Меглена Кунева. Продължаваме разследването отпреди седмица за това кои са тези, които според снахата на задкулисието ще бъдат „морален борд”. Сетих се, че преди дни нарекоха и Петър Стоянов „морален стожер”?! Сега пък „бандата на Кунева” щяла да бъде „морален борд”?! Тези хора дават ли си сметка каква инфлация на понятията налагат. Думите са сътворени затова, защото голяма група хора са приели, че с тях ще обозначават нещо, което всички ще разбират като съответстващо на дадена дума. Когато не употребяваш думите според приетото им по общо мнение предназначение, ти в най-добрия случай създаваш предпоставки за неразбиране. А когато това се случва в политическия език, с хоаса носиш и разочарование. Перманентно, нарастващо и трудно контролирано разочарование, което в даден момент се превръща в катастрофа-никой не приема нищо, просто защото опита му подсказва, че лъжата е обхванала всичко. И тогава идват санкюлотите, Вандея, терора и репресиите.

 

Така става, започва се като лек флирт с думите, нараства като снежна топка лекотата да нарушаваш строгостта на предназначението им и накрая се потапяме катастрофата на нашия отровен език. Как изобщо може да и се пръкне в главата на Кунева, че създанието на българския политически д-р Франкенщайн може да бъде „морален борд”?! Има такива случаи на неизмерима наглост, каквато представлява тази претенция – сблъскваш се челно и оставаш без думи. В първата част на това разследване написах, че дясната ръка на Меглена Кунева в изграждането на нейната партия е  Даниел Вълчев. Убеден съм, че дори само тази персона и шлейфа, който влачи след себе си през годините на прехода, трябва поне да предизвика полезни въпроси сред оглеждащите Куневата партия като възможен избор догодина. Дългогодишните връзки със знакови лица от тайните служби на тоталитарна България, от стопанския и политическия ъндърграунд налагат автоматичен и много силен „игнор” на това лице. А с него и на цялото олигархично-бекапейско създание, каквото е партията Движение България на гражданите.

 

Нима е толкова трудно да се проумеят фактите, че Даниел Вълчев беше в управлението /8 години като депутат и министър/, в приватизацията /преди това/, във висшата администрация и недвусмислено показа, че не бива да бъде допускан отново там – много скъпо ни струва мишкуването му. Затова ще трябва да продължим и в бъдеще да го държим под око. Кои са другите от „бандата на Кунева”? Вижте кой е лидер на „Движение България на гражданите” в Перник. Румяна Борисова се казва, била член на БКП в периода 1975-1989 г., партиен секретар и като такъв - номенклатурен кадър на ОК на БКП в Перник. А сега внимание – според собственото  й признание в нейния блог Румяна Борисова е работила три години в ЦК на ДКМС. Колко ли съдби е съсипала с това, което е правила там?! Най-отвратителната дейност на тези „кучета в резерв” на комунистическия режим  беше да репресират и подтискат свободата в тоталитарна България, да решават човешките съдби. И тези днес ни се представят като „морален борд” от Меглена Кунева. Тази бекапейска висша номенклатура в Перник ни се представя като нов, „десен” политик, безсрамно разположена под видеофрагментите от митингите на СДС през 1990. Прощавайте, това минава всякакви допустими и недопустими граници на нахалството. Не мога да повярвам, че толкова плоско се опитват да ни пързалят, политически деца трябва да сме, щом все още 4,2 процента от българчетата се готвят да извършат демонстративно и масово себеобругаване под формата на електорална върволица към новия проект на българското задкулисие.

 

Признавам ги, добри са кукловодите на Кунева. Ще счупят китайската формула, че не може да се стъпи два пъти в една и съща река. Може и ноу-хауто за това го държат кукловодите на българското задкулисие. Истински политически алхимици, които забъркват поредния буламач под формата на партиен проект. И после го продават, без да стимулират специално търсенето сред очевидно твърде невзискателния във вкусовете си български гласоподавател. Тук е мястото да кажем, че в партията на Кунева няма избор на лидери и ръководства. Всички регионални председатели на ДБГ се назначават от централата в София, тоест от „шефката” Меглена Кунева. Иначе, преуспяват в обвиненията, че ГЕРБ са партия, в която  последната дума има Борисов.

 

А как е в Движение България на гражданите, да попитам аз? Ето Ви пореден пример за убийственото двуличие на другарката Кунева. Когато се задълбочите  кои са представителите на Кунева и ДБГ в провинцията, всички илюзии относно тази партия падат. Там кадровият принцип е „БКП-милиционер, БКП-военен, БКП...”. Преди месец беше назначен например общинският лидер на Движение България на гражданите в Карлово. Това е бившият офицер от под. 22680 в Карлово Владимир Стоенчев. Лидерът на „дясното” Движение България за гражданите в Карлово е зет на полк. Веселин Ганчев, който е бил партиен секретар на секретното ракетно поделение в село Марино поле край Карлово, кадровик на поделението, женен за съветска гражданка с номенклатурен произход. Полк. Веселин Ганчев  става и лидер на БСП-Карлово в един момент. Имам въпрос към другарката Кунева - как така се получава, че когато се разровиш подробно в биографиите на функционерите от ДБГ, веднага започват да избиват като въшки на чело факти за дълбоката им, родова, професионална и биографична зависимост и връзки с ключови фигури от българското задкулисие, висша номенклатура на БКП / БСП / и тайни служби на комунистическия режим?

 

„Имам нужда и от опитни политици, но 90 на сто са нови хора. Зная как да избирам екип от знаещи хора”. Това е поредният бисер на Кунева. След Даниел Вълчев ще продължа с други екземпляри от тази порода, на „опитните лица”. Човекът, който отговаряше за привличането на попълнение в ДБГ от десните партии се казва Валентин Василев. Да, да, същият тъмен субект, който беше министър в две седесарски правителства – 1991-92 и 1997-99 г., когато беше уволнен от Костов заради един доклад на НСС. Този човек е подозрително близо до Кунева още от кампанията й за президент през миналата година. Днес, поради очаквани напрежения свързани с клиентелистки претенции, мястото на този човек като „сив кардинал” там се клати, но фактите са си факти - Валентин Василев следваше неотклонно Кунева в кампанията 2011 г. и доскоро в ДБГ. Ето, имаме снимка на тези двамата от август 2011г, без да знаят, че ние вече знаем за „опасните им връзки”. Кой е Валентин Василев? Двамата се познават от 80-те, когато са журналисти в Българското радио. След това пътищата им се разделят – Кунева отива през 1988 г. като юрист в казионния комитет за правата на човека, създаден с решение на Секретариата на ЦК на БКП, а Валентин Василев продължава с работата си на журналист. От половин година изследвам служебния архив на Първо главно управление на Държавна сигурност. Това са хиляди архивни единици, почти непроучени до момента поради факта, че сега стават достъпни за изследователите. В шестте тома литерни дела, свързани с Екофорума 1989 г. попаднах на документи на Седмо управление на Държавна сигурност, известно като ЦИОУ /Централно информационно-организационно управление/, където едно към едно е записано, че Комитетът по правата на човека с председател Константин Теллалов участва в парелелни мероприятия, които ЦК на БКП предлага, а Държавна сигурност провежда и контролира, по време на този форум - от 16 октомври до 3 ноември 1989 г. В този Комитет по правата на човека, създаден след съгласуване с две ключови комисии към Политбюро на ЦК на БКП и с решение на Секретариата на ЦК на БКП през 1988 г., Меглена Кунева е била юрист. Във връзка с Екофорум`89 трябва да е ясно едно - всичко, което се е случвало там е било тотално контролирано и управлявано от различните управления на ДС и милицията.

 

Системата "Искра", т.нар. „голяма Искра”, където се е трупала информацията за над 400 хил. българи, съвместно с Информационно-изчислителния център при Централното информационно-организационно управление, или Седмо управление на ДС /ЦИОУ/, са натоварени с цялостното комплексно информационно обслужване на форума. Провеждани са много на брой агентурно-оперативни мероприятия, в които са въвлечени различни, уж независими структури, към които се числи и Комитетът по правата на човека. За подготовката и провеждането на паралелните мероприятия е изграден координационен център с председател Мако Даков, който е и председател на подобна на КПЧ структура – Общонароден комитет за опазване и възпроизводство на околната среда. Та в дело № 6890 от служебния архив на ПГУ-ДС, Фонд VI-Л, архивна единица 664, том 2, лист 215, открих интересен фрагмент за този близък на Меглена Кунева човек, също много вещ в политическото пребоядисване. Става дума за вече споменатия Валентин Василев. Той и негови колеги явно са обработени подходящо от посочените по-горе структури, защото по време на пресконференцията на американската делегация в началото на Екофорума на 17 октомври 1989 г., Валентин Василев се изтъпанчва и задава следния въпрос:

 

”Валентин Василев от Българското радио: За гласност, те са доста и за ... Ще си позволя да задам няколко въпроса, които все пак са свързани с екологията...И вторият, съвсем кратък, чисто екологичен: Програмите на космическата совалка на САЩ не застрашават ли също защитните функции на атмосферата, някои от програмите?”

 

Край на цитата. Чудя се как така директно не ги е запитал:  А вие защо биете негрите? Жалки и противни човечета, отвратителни кукли на режима и службите му, които преуспяваха в лъскането на чепиците на Живков и компания. Но само месеци след свалянето на правешкия диктатор вече бяха започнали с пребоядисването, тупнаха се в първите редици на „опозицията”, намазаха здраво филията през последващите 23 години и, както по всичко изглежда, няма сила, която да ни избави от тях. Мисля, че дори специално организирана за целта натовска операция няма да ни отърве от тях. Точно обратното, отглеждат си ги и всеки път ни ги представят подвънкашност чужда и име ново. Затова ще трябва да ги прогоним сами, но за да се случи това ни е нужно познание. Както се казва, вместо да проклинаме тъмнината, нека запалим свещ! Let there be light, както пее великият Бон Скот! Воала, ето какво свидетелствува пред мен бившият началник на архива на МВР Серафим Серафимов /записът от разговора е в личния ми архив, бел. моя/:
 „Когато го извикахме през 1992 г. да му дадем от тези прословутите служебни бележки за „чисто минало”, които се даваха по решение на правителството на Филип Димитров, видяхме, че не протича по отчета, но я издадохме с една уговорка – че нямаме документите на Първо главно управление на ДС. Този младеж /Валентин Василев/ беше силно смутен, той е черен и един черен човек като е уплашен, той става черно-жълт и е много интересен за наблюдение”. Чудно ли е тогава, че като министър на търговията и туризма през 1997-99 г. същият загрижен за опасността от американските совалки тъмен субект, назначи за свой главен съветник офицера от 6-ти отдел на Шесто управление на ДС, Светослав Джамбов?! Светослав Джамбов е крайъгълна фигура в житието на Василев –  както преди, така и след 10 ноември 1989 г. Съпругата на Светослав Джамбов е дъщеря на някогашен началник на Гранични войски, работила е в дирекция „Информация и архив” на МВР, а самият Джамбов след края на министерстването на Василев става шеф на борда на директорите на „Бороинвест”, както и почетен консул на  Малайзия в България. Вижте какво пише в разследване на в. Капитал от 1998 г.: „Валентин Василев искал по-голяма свобода и правомощия за своите хора в най-мощната тютюнева фирма. Името на търговския министър се свързва с дистрибуторската фирма “Симеон - 2”, която и в момента тегли регулярно големи количества от най-търсените марки на “Благоевград БТ” - синьо “Виктори” и синя “Фемина”. Прогнозите са, че благодарение на новите шефове и на натиска от страна на съветника на министър Василев Светослав Джамбов позициите на “Симеон - 2” сериозно ще се заздравят”.
Нека видим какво пише в доклада на Националната служба за сигурност от 1999 г. за “Условията, средата и проявите на корупция в някои висши ешелони на държавната власт”, който беше в основата на отстраняването на десетина министри от правителството на ОДС тогава:
„Като пример може да се приведе ситуацията в “Благоевград – БТ”, където при определянето на списъка на дистрибуторите е оказван натиск върху изпълнителния директор Димитър Димитров от страна на вътрешния министър за включване на фирми, свързани с Росексим банк /на банкера Емил Кюлев/, чрез министъра на търговията и туризма Валентин Василев и началника на Районно звено “Сигурност” Евтим Янков /близък на министър Бонев/. Янков чрез фирмата на дъщеря си /”Сея” ЕТ/ се явява и един от дистрибуторите на продукцията на комбината, докато в същото време дъщеря му учи в Хайделберг – Германия. По оперативни данни след намесата на Янков “Сея” е наложена като охрана на тютюневия комбинат в Благоевград”. Другарко Кунева, разговаряхте ли с главния си кадровик за това, какво е неговото обяснение на написаното в този доклад? Забележете, тук ясно се обозначава връзката с Емил Кюлев, която е обща за Валентин Василев и Даниел Вълчев. И още от доклада: „Кандидатите за приватизация, най-често неизвестни фирми, се финансират чрез кредит от „Росексимбанк” или друга институция срещу залог на всички поети права и задължения по приватизационния договор. С парите от кредита те закупуват съответния обект след протекция в Агенцията за приватизация. Тя обикновено е следствие от добрите отношения между министрите Бонев и Василев. Заемът не се обслужва, в резултат на което банката придобива собственост върху обекта. По този начин свързаните с Кюлев структури са придобили следните обекти: Ваканционно селище „Ривиера” - чрез финансиране на РМД, Интерхотел „Сандански” - чрез фирма “Контракт” ЕООД, собственост на Емил Кюлев, бивша почивна станция на ЦК на БКП в Хисаря - чрез финансиране на РМД, Хотелски комплекс „Санкт Петербург” - Пловдив-чрез финансиране на РМД, Комплекс “Старият Пловдив” ЕАД - чрез фирма „Марсо” ООД”. Край на цитата. Ето и този Ви го гласят също за морален стожер. Май си имаме работа с един от най-елементарните и много безочливи опити да ни преметнат за пореден път!

Антон Тодоров
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 111| 70559 |26.11.2012 Меглена Кунева - снахата на задкулисието . 192| 73877 |04.11.2012 Истински лъжи от Меглена Кунева-Пръмова . 55| 21490 |21.09.2009 Меглена Кунева в игра на прескочикобила между Борисов и Барозо . 65| 10925 |04.12.2008 Как Първанов се изстреля на заметеното от Кунева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads