Реклама / Ads
37| 33339 |05.07.2021 ГЛАСЪТ

Борисов срещу Радев – Сталинградска битка и избиване на комплекси. Сравнението

.
Борисов и Радев
Откакто свинете научиха за Фройд, всяка свинщина обясняват с комплексите си… Казва го Дон Аминадо, руски сатирик в началото на ХХ век. 11 юли е датата на Бородинската, Сталингадската или битката за Берлин – което си изберете. Бойко Борисов не отстъпва крепостта на властта и нарича президента Радев узурпатор и превратаджия. Не е случайно.
 

Нарцисът Борисов не може да преглътне, че „шофьорът на самолет“ ще му натрие носа и ще му отнеме ореола на непобедимия, обожаван вожд. Освен това ще изгуби властта, а с това недосегаемостта.

Мисълта, че ще стане второстепенен герой разяжда Борисов като киселина.

Мутрите са при Радев, не при нас. Ние работим, - повтаря Борисов повече от година, но сам не си вярва.

 

Нека сравним профилите на двамата и всеки да прецени.

 

Румен Радев

 

Учените са категорични: новият изкуствен интелект ще е перфектен ако бъде създаден по подобие на бойните пилоти. Доказателствата са известни отдавна. В САЩ от години работят по програмата „Алфа”. Едно от най-важните умения на пилота: да вземе решение мигновено. Същото се тренира постоянно и в Руската военно-въздушна академия „Юри Гагарин”.

Най-общи черти и психологически профил:

- Демонстративен тип. Повечето пилоти са артистични натури. При оценка от 6 до 18 пилотите постигат средно 11,7.

- Целеустременост и упоритост. 16 от възможни 18 точки.

- Педантичен тип. Най-вече по отношение на собствените си решения – държи на тях до последно.

- Емоционален, но умее да се самоконтролира. Готов е да влезе в спор и дори конфликт, понякога и по дребен повод. Нетърпимост към фалша.

- Хипертимен тип. Изявена активност, самостоятелност, общителност. Обичат да летят, но не смятат, че трябва да обясняват защо. Те просто летят, защото искат.

- Елементи на дистимен тип поведение. Колебание, депресия и моменти на слабост. Производни от емоционални преживявания и нарушение на настроението. 6 от 14 точки.

- Прояви на тревожност и боязливост. Недостатъчна настойчивост при взимане на дадено решение, заради съмнения в неговата правилност. Колебливост – да, но значително по-малко от хората с други професии.

- Тънка душевна чувствителност. Улавя неща, които много други дори не забелязват.

- Емотивен тип. Пилотът е сърдечен човек, открит, отзивчив, съпричастен. Агресивността не му е присъща, макар професията му да е подготовка за военни действия.

- Циклотимен тип характер. Човек с добро настроение, широк, открит, приветлив.

Интелигентността е много важен елемент. Пилотите изучават и боравят с много сложна техника, често последно поколение, близка до космическата. Преминават безброй тестове за психическа устойчивост и физически натоварвания. 

Казано с едно изречение: военният пилот е железен човек, но с детска, поетична душа.

 

***

Горното не важи за Борисов. За него Радев е човек на Кремъл, русофил, членувал в БКП и пр. Не го интересува че президента е учил във Военно-авиационния колеж „Максуел”, щата Алабама.

 

Бойко Борисов

В края на 90-те години на м.в. задкулисието търси нов човек, който да го представлява във властта. Откриват Борисов. Не обичал да губи, обичал парите, адски харесвал да властва над другите, преклонение пред боса. Нарцисизмът е в кръвта му. Идеалният човек за „нов политически проект“. Първият тест е охраната на Тодор Живков. Това е втората школа, изкарана от Борисов. Първата е интимната връзка с Цветелина Бориславова, дъщеря на техническо лице от службите, работило дълги години в български посолства в чужбина. Бориславова знае няколко езика и по разкази на бивши хора от службите, е била свързана с тях. Цветелина изиграва решаваща роля за това Борисов да се превърне в цел на задкулисието за дългосрочен план, свързан с налагането на споменатия вече модел на кръгове в Кремъл – създаване на олигархия, тръгнала първо от силови групировки, преминаваща през изсветляване на бизнеса, натрупване на първоначален капитал чрез придобиване на собствеността на съборената социалистическа икономика и трансформирайки я в база за мафиотизиране на управлението, което да осигури на кукловодите финансово превъзходство и контрол върху политическия живот.

 

В проекта завидно участие има и Симеон Сакскобургготски. Той направи Борисов – под давление или по собствен избор, това вече е без значение – главен секретар на МВР. Че това не е случайно се доказва много лесно. В кабинета, който формира завърналия се от Мадрид български цар, преобладават образовани хора, част от които възпитаници на престижни университети в чужбина, и трупали опит в големи фирми и корпорации. На техния фон, назначаването на Борисов за главен секретар на вътрешното министерство буди недоумение.

Към проекта по това време е привлечена и германската фондация „Ханс Зайдел“, която официално финансира създаването на политическа партия Граждани за европейско развитие на България (ГЕРБ) в България.

 

Гудрун Щайнакер, бивш заместник-посланик на Германия в София и бивш посланик в Скопие, казва пред Дойче веле, че през 2006-2007 г. западът е търсил вариант за политически проект, който да наложи контрол върху икономическия и криминален елит в България.

Щайнакер: „Имаше надежди, че напористият Цветан Цветанов, дългогодишната дясна ръка на много популярния кмет на София Бойко Борисов и вътрешен министър от 2009 г., ще успее да въведе ред. Партийната база на ГЕРБ бяха полицейските сили в България, в които Бавария вече беше инвестирала сериозно. След 11 години резултатът е скромен. ГЕРБ са на власт почти непрекъснато от 2009 г. насам. Елитите са същите като преди. Корупцията процъфтява с нови методи, за да се присвоят дори и парите от ЕС“.

 

Но и това не е пълната картина на средите, които отглеждат Борисов. Джордж Сорос и неговото „Отворено общество“. Макар и недолюбван в немалко страни от Европа и по света, милиардерът Сорос успява да прокарва свои намерения и политики дори там, където не е желан. Връзката на института на Сорос и Бойко Борисов осъществява Цветелина Бориславова.

 

Както се вижда Борисов е създаден от истински интернационал. Банкя измества Правец. Уж комунист, но борец срещу комунистите. Уж с дядо, убит от народната власт, ама в неизяснен сюжет. Кадър на школата в Симеоново и МВР, но все пак не от ДС, а от службата за пожарната. Участник във възродителния процес, но уж като подпомагащ прибирането на реколтата… Стажувал в силова групировка във време, когато границите между криминалното и законното деяние са тънки колкото цигарена хартия, но и сътрудничил на службите под псевдоним „Буда“. Герой от мъгляви истории в Унгария и Чехия, свързани с кражби и трафик на автомобили. Всичко това плюс още много пикантни, но верни факти, описани от американския посланик в София Джон Байърли в края на 2010 година, в която той съобщава на Вашингтон, че тогавашният кмет на София Бойко Борисов е участник в "тежки криминални дейности".

Друг посланик на САЩ в София – Джеймс Пардю никога не е крил своето отношение към Борисов, неговата стъкмена биография и управлението му. През 2020 година дипломатът заявява: „Борисов на практика превърна България в еднопартийна държава“. Най-меко казано.

 

Прибавете чекмеджето с пачките и златото, пистолета до главата в спалнята, мистериозно изчезналите десетки милиарди (сравнете с 50-те левчета милостиня) през последните години, нагласените обществени поръчки, дружбата му с Пеевски и организираната престъпност...

 

Разбира се това е кратък вариант на профилите на двамата. Но са достатъчни всеки да си състави представа и предпочитание.

 

Борис Петков

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 100065 |04.07.2021 Унижение в Истанбул: Борисов при Ердоган след доклад на турските служби, че е аут . 74| 58452 |02.07.2021 Светлото и тъмното бъдеще на Борисов . 15| 17355 |01.07.2021 Магдалинчев бил корумпиран. Клевета: честен и морален е, и обича Борисов . 27| 12121 |29.06.2021 Мъжката любов на Карадайъ и Борисов към Пеевски по-силна и от майчината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads