Реклама / Ads
11| 11707 |05.07.2010 ГЛАСЪТ

Четвърти километър

.
Из делниците на един луд - 27 юни - 02 юли
 

Тони Филипов, д-р


Понеделник, 28 юни

Кметицата на София Фандъкова се похвалила, че част от спирките в София ще говорят. Н’ам колко си милиона евро щяло да струва това, но и слепите щели вече да могат да разбират кога идва рейсът. А дано, ама надали! Защото от вътрешни хора научих, че спирките щели да казват само две реплики: “Автобусът току-що тръгна.” и „Автобусът всеки момент ще пристигне”. И слепите ще добият реална представа.
Като споменах „А дано…”, та се сетих. В кв. „Изток” на Кюстендил се развил точно същият сюжет. Един манго заженил сина си. Дигнали тежка сватба и всичко си било както трябва, но като дошло време младите да си легнат, Асан рекъл на булката: „Айше, а дано си девствена!” Пък Айшето му отговорила: „А дано, ама надали…” Но чудото не станало, младоженецът се оплакал на баща си, че момата не е честна. Извадили се ножове, страшна работа…
Пък на гей парада в София се събрали стотина гея. Полицаите определено били повече. Тук пък се сещам за вица за синия педераст, ама друг път ще ви го кажа…

Ало, пенсиите, недейте да си мислите, че ви е подминало окончателно! Психологът Панайот Рандев обяснява пред „Новинар”, че имало „интернализирана хомофобия” („притеснение, че съм гей”). На 40, че и на 50 г. изведнъж те хваща шубето, че си гей. Той имал пациент, който на 60 г. се изхомил. Жена му го тормозела и той затова. И, вика Рандев, веднъж в една тоалетна „се предал”. Та отишъл при него да го пита завинаги ли е станал гей, или само за малко.
Значи да ви кажа, в наръчника „Грях е да не го правиш”, издаден от Ватикана по времето на Йоан Павел II, се казваше, че ако веднъж ... така случайно, но не повториш три години, не ти се брои за грях.
Сегашният папа обаче зае по-хард позиция. Каза, че "Спасяването на човечеството от хомосексуалното или транссексуално поведение е толкова важно, колкото спасяването на тропическата гора..." И рязко отрече "джендър" теориите, които най-общо твърдят, че полът е социално обусловен. Което не знам дали трябва да се отрича, щото аз мисля, че е и материално, и финансово обусловен. Може ли да си мъж без пари?! Глупости на търкалета! Селин вика, че "златната мина на бедния е в задника му"... Изобщо тя е дълга и широка... Да не кажа дебела, щото в контекста...
Ей, не бойте се! Както съм казвал, всичко в тоя живот е едно за друго. Помислете си само, че по този начин си решавате проблемите с простатата. Чувал съм, че редовните масажи помагали…

Между другото, братя от последната възраст, разконспирирани сте. Никито Василев вика в „Труд”: „Колкото и да вдигаш пенсии, не е достатъчно… Няма никаква връзка между пенсиите и изборните резултати. У нас никое правителство не е преизбрано. Пенсиите бяха вдигнати предизборно през 2001 г. и се повишиха рекордно след 2007 г. - това явно с нищо не помогна на съответните партии.” (Начуква го на Костов и Станишев!) И знаете ли какво още вика? Че сте били най-добре от хан Аспарух досега! През 2009 г. "инфлацията е 0,6%, а пенсиите се вдигнаха с около 20%. Да познавате бизнесмени, които днес да са с 20% по-добре от 2008 г.? Аз не знам нито един.”
И аз не знам. Затова, айде, лека нощ! Няма повече да рева за вас! Да ви се случи да живеете в най-хубавите 20 от 1300 г. и пак да сте недоволни! Нахалници!

Вторник, 29 юни

Тетка Цачева рекла, че „втората атомна централа у нас ще бъде построена, но при ясни правила за финансиране”. И обобщила, че била оптимист за изграждането на АЕЦ "Белене".
Занемей бе, жено! Руса жено! Поне на ядрени теми не се обаждай! Тетка оптимист! Е аз точно заради оптимизма на такива като Тетка съм песимист! Защото вече имах повод да ви кажа каква корелация намирам между невежеството и оптимизма…
Абе, видяхте ли Тетка как се е боядисала? Като блондинка-фундаменталистка. Даже премиерът забелязал и й направил комплимент. Рекъл й, че му прилича на Кейсуке Хонда, русият японец от националния им по футбол.
Министър Борисова, обаче не била оптимист. Вика, че „след 10 г. ще ни лекуват баби и дядовци”. 14% от лекарите у нас били пенсии, а това, според нея, не е добре. „Наличието на пенсионери води до дестабилизация на здравеопазването". Бих могъл да споря дали наличието на пенсионери в министерството не води до по-голяма дестабилизация, но сега ме мързи.
Иначе, че има застаряване на медицинския персонал е факт. Оня ден се изнесоха данни, че средната възраст на медсестрите гонела 47 г. Ами те вече не са сестри, а баби, бе, медицински баби! И не могат да си изпълняват задълженията. Защото техните задължения съвсем не са да държат на доктора това и онова. И това де, но не само. В Пазарджик, във Вътрешното, имаше една сестра, блондинка с мерките на Клаудия Шифър. И как се носеше, мале-е-е-й… Полупрозрачна мантичка и прашки. Като се свикаше консилиум по некой тежък случай, винаги включваха и нея. Ако при вида й тежкоболният не се оживи, отписваха го. Но рядко беше някой да не се оживи. От кома ги вадеше…

ЕП приел промяна на правилата за етикетите на стоките, с която на практика забранява яйцата да се продават на бройка. Ще се продават на грамаж. Време беше да се тури край и на кокошия социализъм. Така де, една кокошка ще си скъса задника, ще снесе 100 гр. яйце, друга ще си гледа кефа и ще пуска по 50 гр., а накрая все едни пари. Стига вече уравнивиловка! Това вече само в БАН го има!
Както правилно пише Папазян в „24 часа” „Футболният социализъм на ФИФА съсипва Европа”. Нека не оставяме социализма да съсипе и яйцепроизводството.
Ей, не сме само ние идиоти!

Сряда, 30 юни

Сметната палата публикувала декларациите на политиците. По тоя повод „Стандарт” пише: „Ипотеката над къщата на премиера Борисов е изплатена, показва декларацията му. Генерала финансира предизборната кампания на ГЕРБ. Заедно с Цветанов той тегли кредит, като даде залог къщата. Идеята бе, влизайки в парламента, партията да получи субсидия от държавата, с която да бъде погасена ипотеката. Това ОЧЕВИДНО се е случило, защото тежестта от 440 хил. лева вече е премахната от имота… (Очевидно? Колкото вица за очевидното, или повече?) Цветанов също е заличил ипотеката…”
Ей, колеги, що не си четете вестника, бе?! На 28.10 2009 г., по повод декларациите за конфликт на интереси на властта, точно вие писахте: „Без заеми е премиерът Бойко Борисов… Ипотечен кредит е декларирал Цветанов. Той е теглил 59 хиляди евро за срок от 30 г.”
Значи излиза, че ако Бойко и Цецко са теглили кредит от по 440 хил. лв., то той е бил изплатен още преди 28 октомври. Да, де, обаче декларациите за конфликт на интереси са с дата 3.08.2009 г. Тоест, кредитът трябва да е погасен преди тази дата. Но това значи, че не е погасен с парите от субсидията. Защото първият транш, който ГЕРБ получава след като влиза в НС, е пуснат на 30 септември. Значи, ако е имало кредит, то той е погасен с други пари, не от субсидията. С какви? Ние не казваме дали е имало кредит, или е било гола пропаганда. Ние само питаме и отговор не чакаме. Щото като питахме няколко пъти как Цецко се е сдобил с 6 апартамента на две милиционерски заплати, отговор не получихме.
Според „Стандарт” през октомври 2009 г. Цецко е имал кредит от 59 хил. евро, който трябваше да изплаща 30 г. А в сегашната му декларация кредит няма. Очевидно и него е изплатил!

Мислех да не ви казвам вица за „очевидното”, щото е циничен, но що пък… Нима горното не е цинично? Учителката накарала децата да напишат съчинение с ключова дума "очевидно". Марийка казала: "Мама свири на пиано, татко на китара, аз на цигулка. Очевидно сме музикално семейство. Пък Иванчо, който очевидно е расъл на село, рекъл: "Дядо гони прасето из двора, отдолу идва баба с "Файненшъл таймс" в ръка. Но баба не знае английски. Очевидно е с..."
Та искам да кажа, че не е редно да видиш баба си с вестник в ръка и да си направиш един извод и да видиш премиера с декларация за имотно състояние и да направиш същия извод. Така де, не е ли така?!
Лично мен знаете ли кое ме дразни? Че Бойко можеше да вземе кредит от която си иска банка, при каквито си иска условия. И да си го върне след 3 м. от субсидията, щото беше ясно, че ще спечели изборите. И днес никой не можеше копче да каже. Но що да си прави минавки?! Хората ще забравят, пък, ако некой не забрави, едва ли ще посмее да попита. Пък, ако попита, едва ли некой ще му отговори…

Но стига вече политика за днес. Да ви кажа една научна новина. Еврейски учени открили хапче анти-бебе за мъже. Препаратът дезактивирал успешно сперматозоидите.
Най-после! 40 г. се правеха опити, какво ли не се опита. Един сърбин изнамери метод за приспиване на сперматозоидите чрез леки електрошокове в областта на тестисите. (Няма леки шокове на това деликатно място!)… Правиха са опити и с две тухли. Те бяха обещаващо ефективни, но също болезнени. Изобщо с какво ли не се правеха и чак сега първият безболезнен лек. И едно хапче държи по три месеца. А не да трябва да пиеш всеки ден и все да се чудиш пих ли, не пих ли… Еле па пенсиите…
Аз мисля, че един много ефективен контрацептив може да се открие, ако се наблюдават българските политици. Забелязали ли сте колко успешно се предпазват да не прихванат нещо ново?

Между другото, когато гласувате, имайте предвид, че с гласа си отпускате и по 12 лв. субсидия на избраната партия… За 4 г. една такава необмислена ваша постъпка ще донесе на дадената партия 48 лв. – пак ваши пари! Затова мисля, че трябва да гласуваме колкото се може по-малко и да ги избираме с колкото се може по-малко гласове. Ако народът не се беше хвърлил като вдовец на хоро да гласува за ГЕРБ, гражданите нямаше да имат 1 678 583 гласа и съответно държавна субсидия в размер на 20 142 996 лв. Сега разбирате ли защо по избори се скъсват да говорят за по-висока избирателна активност?!

Четвъртък, 1 юли
На 30 юни 1999 г., подсеща „Стандарт”, българското правителство продава 75% от авиокомпания "Балкан" на израелската фирма "Зееви Груп". Една сделка, която влезе в учебниците по приватизация.
Пак на 30 юни, но през 1908 г., в Източен Сибир пада Тунгуският метеорит, който предизвиква земетресение, усетено чак в източната част на Европа.
Каква е връзката между двете събития? Ами според нас, връзката е в това, че на българските политици задниците им са като кратера на Тунгуския метеорит! Да има как света ще налапат…
Между другото, не знам дали сте чели, че Александър Македонски умрял с вдигнати нагоре ръце, за да видят всички, че нищо не е взел от този свят. А той го е притежавал почти целия…
На 30 юни е родена и г-жа Анастасия Мозер. Честито на патерици! Нея не я свързвам пряко с Тунгуския метеорит, макар, че и около нея се въртяха едни тарикати като Сашо Праматарски, Венци Върбанов, Лудото Яне… На колко ли става госпожата? Никой не знае. Бог да прости Йосиф Петров, само той й бил ходил на кръщенето като малък. А, и Лили Иванова пяла…
Пък Кеворкян пише в Труд: „Тази седмица стана ясно, че Иван Костов би станал и гей, само и само за да съхрани партията си. Тази жертва е достойна за уважение.”

„Дейли телеграф” съобщава, че исландският премиер Йоханна Сигурдардотир се оженила официално за писателката Йонина Леосдотир. 68-годишната Сигурдардотир е първият премиер в света, който е с официална лява сексуална ориентация.
А можеше, можеше ние да сме първи и сега нашата слава да се носи по света. И пак всичко щеше да си остане в рамките на голямото европейско социалистическо семейство. Подходящ човек имахме, но у нас обществената среда още не е узряла… Затова мисля, че Костов няма да бъде разбран, дори и да направи жертвата…
В Нов български университет вече ще има възможност и за електронно обучение - от компютъра в къщи. Отделно там създали специална компютърна програма, която ще лови плагиатствата в писмените работи. Щото много студенти завършват по системата „copy-paste”. В западните университети обучават студентите, че три последователни думи да вземеш от чужд текст, трябва да ги туриш в кавички и да се позовеш. А у нас к’во е?! Лани бях дал на четвъртокурсници по „Политология” в СУ писмена работа за изпита. Чета им аз писанията и попадам на едно, ама направо научно. Бре, викам си, я какво умно дете. Бръкнах в интернет да видя и други статии от тоя млад автор. И там представената ми работа, но подписана с женско име. Викам му: „Колега, да пишете с псевдоним из интернет?” Вика не.

Писах му три да ми се маха. Той с копи-пейст е стигнал до 4-ти курс, аз тепърва да го уча на елементарни неща, като например, че когато преписваш от един автор е плагиатство, а когато преписваш от много – е изследване. И че уважаващия себе си студент (пък и преподавател) се занимава с изследвания. Изпусната работа… А като човек, прекарал голяма част от живота си да се прави на учен, ви гарантирам, че рецептата за лек научен живот на поета Иван Радоев е напълно вярна:
Живот без пот.
Цитираме и умираме.
Цял живот цитираш и никой не може да ти каже копче!
Не, и нас ни мързеше, но това поколение, което сега расте, майката си трака, както казват Пз-интелектуалците. Оня ден в двора на Университета някой келеш разлепил обява: „Мога да давам уроци по английски и математика. Ама ме мързи.” Какво да очакваш?!

Петък, 2 юли

Днес е Световен ден на НЛО. На 2 юли 1947 г. край една ферма в Розуел, Ню Мексико, се разбива летяща чиния. Затова всяка година на този ден там се стичат стотици хиляди да празнуват.
Ние смятаме, че не бива много да им се радваме, преди да сме наясно какви са им намеренията. Щото и на царя се радвахме, па к’во стана?! А тия вероятно идват от много по-далече. И едва ли ще бият толкова път да ни кажат „Здрасти”.
Като споменах царя. Сметките му набъбнали с 1.2 млн. лв. през 2009 г. „Стандарт” пише, че не било видно откъде са дошли. Според мен е видно, но трябва да се иде в Рила. По сечищата лесно ще се познае. Както и да е.
„Труд” съобщава: „Депутатка свали 30 кила”. Споко, не е Фидосова. Става дума за Петя Раева от ДПС, станала като фиданка. Обаче била неприятно изненадана, защото усетила, че губи популярност в средите на депесарите. Те турците имат малко по-особен вкус. Обичат да казват: на добър майстор – голям тезгях… Не знам дали е вярно, но ми казаха под сурдинка, че от ДПС направили дискретно запитване към ГЕРБ при какви условия е възможен трансфер на Фидосова в тяхната група... Тя и сега добре си живее, но в ДПС на ръце ще я носят.
Всъщност – не! Няма да могат…

"Дейли Телеграф", позовавайки се на уролога проф. Франк Зомер, твърди, че от пазаруването се ставало импотентен. Ужас! Допускал съм, че при някои видове пазаруване (например при бутиковото) е възможно да се получи инфаркт. Мойта редовно се опитва да ме убие по този недостоен начин! Но импотентност… Оказва се, че в мастилото на касовите бележки имало от вредния бисфенол А, който потиска мъжките хормони. Пенсиите, виждате ли защо така става, по-точно не става? Щото през пет минути припкате в магазина, после по един час разглеждате касовата бележка, после я разглеждате още веднъж, после я прибирате с цел бъдещи разглеждания и контрол върху цените… Така поглъщате опасни количества бисфенол А и после се чудите какво става, та не става…
Ще използвам случая да ви предупредя, че е опасно също, ако решите да неутрализирате действието на бисфенола с виагра. В Благоевград един байчо, който явно яко е пазарувал, щото взел две хапчета виагра наведнъж, добил инфаркт върху обекта направо.

Но ще ви кажа честно, не ми стана мъчно за него. Дето се вика, дай, Боже, всекиму такава смърт... Предпочитам инфаркт по време на оргазъм, отколкото по време на пазаруване. Така де, не е ли така?

To be continued next Monday
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 10386 |28.06.2010 Четвърти километър . 11| 11751 |21.06.2010 Четвърти километър . 7| 10468 |14.06.2010 Четвърти километър . 12| 11324 |07.06.2010 Четвърти километър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads