Реклама / Ads
40| 10583 |13.04.2023 ГЛАСЪТ

Докато страхливецът Борисов не си тръгне, България няма да отлепи от дъното. Не разбрахте ли?

.
Той... Източник: Худ. Тони Ганчев
Борисов е най-големият страхливец в най-новата българска история. Страхът го кара да упорства като магаре на мост и повтаря до умопомрачение, че иска правителство с „Продължаваме промяната – Демократична България“. Трябва му този формат, за да изпере корупционните мазни и токсични петна от своето управление. Опитва се да преметне не само „ПП – ДБ“, но и всички българи, също така Брюксел и американското посолство.
 

На велики четвъртък обяви, че ако не се случи желаното от него имал и план Б.

Целият този фарс се разиграва пред очите ни и не се намира поне един смел човек в ГЕРБ, например, който да заяви на своя партиен лидер, че трябва да се оттегли. Под каква форма и къде – не е толкова важно. Но този човек е спирачката на политическите процеси в страната, а оттам и на всичко останало.

 

Защо мълчат интелигентни хора като Томислав Дончев, Даниел Митов, Димитър Николов, Тома Биков, Деница Сачева, Росен Желязков и още неколцина? Защо търпят Десислава Атанасова, с два пъти по-ниско IQ от тяхното да им свежда разпорежданията и прищявките на боса? Толкова ли са зависими или личната им кариера и удобства покрай Борисов са по-важни за тях от българските граждани и обществото?

 

Мълчат и другите партии – само ген. Атанасов от ДБ заявява, че с бившия премиер кабинет не може да има.

 

Борисов наистина е страхливец. Той знае, че запушва цялата държава, че той я докара до дъното и там я закотви за дълго време. Но не може да поеме отговорност за действията си. За грешки не дава и дума да се изрече. Изкарва се по-идеален от образа на комуниста в съветската пропаганда и изкуство.

 

Във Франция осъдиха бившия президент Никола Саркози.

 

В САЩ Доналд Тръмп е с повдигнати обвинения.

 

Бившият премиер на Хърватия Иво Санадер бе осъден на 8 години затвор, след като беше признат за виновен за изнудване за пари и корупция.

 

И Берлускони получи 4-годишна присъда за укриване на доходи и неплатени данъци.

 

Неотдавна бившият премиер на Малайзия влезе за 12 години в затвора за корупция.

 

За Румъния да не говорим…

 

Примерите са много. Не знам дали Борисов е вършил същите неща, но съм убеден, че неговият кристално чист морален образ е фалшив - плод на партийната и медийната пропаганда. Няма да изброявам скандалите и корупционните разкрития, в които името му заема централно място. Знае ги всеки.

 

Разликата между него и изброените по-горе лица е, че те са поели отговорност и плащат за простъпките си. Друга разлика е, че над тях няма опънат прокурорски чадър и тамошните главни прокурори не ги наричат „шефе“. Заемането на високи държавни постове е преди всичко отговорност. Има разбира се големи привилегии и облаги, но има и рискове. Истинският политик е наясно с тези неща. Истинският обаче.

 

Борисов повтаря като замаян, че иска проевропейско управление. Добре, но това означава прилагане на европейските стандарти за равнопоставеност пред закона и съдебната система. За това той не обелва и дума.

 

Страхливецът няма да признае, че е грешил, че управлението му бе реплика на постсъветския, олигархо-мафиотско-ченгесарски властови модел. По същият начин както Путин и той държи хората около него с неприятни за тях тайни, зависимости и извършени престъпления.

 

Жалка картинка са лидерите в ГЕРБ, както и техните колеги от останалите партии. Заради договорки да не си вадят „кирливите ризи“ те игнорират интересите на гражданите и обществото.

Какво толкова ще им се случи, ако заявят публично, че царят е гол? Ще бъде много очевидно, ако Гешев ги погне за нарушаването на омертата. Освен това те ще имат най-непробиваемата защита – тази на обществото.

 

Махне ли се Борисов, всички негови конструкции и „калинки“ в институциите, ще почнат да се сриват.

 

От това се нуждае България. Не от задкулисни договорки и сделки.

Тази страна има въпиюща нужда от бъдеще.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 9763 |08.04.2023 Един неандерталец до 55 от над 100-е интелектуалци: Защо кокошка загина от любов и какво е общото с Борисов? . 35| 14528 |07.04.2023 Един неандерталец до 100-е интелектуалци: Колко от вас са мачкани и преследвани от режима „Борисов“? . 34| 13939 |05.04.2023 Борисов с условия за кабинет, както Путин за мир. Колко още могат да бъдат лъгани българите? . 44| 14373 |04.04.2023 Бойко, go home! Какво ще се случи в България като си тръгне Борисов от политиката?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads