Реклама / Ads
38| 28670 |01.09.2020 ГЛАСЪТ

ДПС мислят, че държат ключа от бараката, но има лоша новина за тях и Борисов

.
Тримата, от които вече малко зависи...
Ръководството на ДПС попари надеждите на Борисов, че може да подкрепи идеите за ВНС и нова Конституция. Карадайъ заяви, че това няма да стане. Веднага се нароиха коментари и анализи, че това е краят на кабинета „Борисов 3“.
 

Когато става дума за казани неща от ДПС, трябва винаги да се гледа слънцето.

Карадайъ не е човек, който може да вземе самостоятелно решение. Решенията се взимат от почетния председател Ахмед Доган, често в дует с Делян Пеевски. Йордан Цонев и Хамид Хамид са на големия барабан малките пръчки…






Каквото и да измисли мозъчният тръст на ДПС, то винаги е свързано със сметки. И сделки. Затова движението е наричано от някои корпорацията на Доган.

В решителния момент от кризата с протестите, ДПС дава знак на ГЕРБ и Борисов, че държат решението на задачата. Ще поставят условия и според гаранциите, ще свалят това правителство или ще тръгнат към спасителен вариант чрез „кабинет на спасението“, „правителство от експерти“ и пр. Ще се аргументират с отговорностите пред обществото, бъдещето на страната, запазване на стабилността. Донякъде това ще е успокоително хапче и за Брюксел, където вече се събуждат за случващото се в България. За всеки случай в аргументите за варианта „спасение“ ще се появи обещание за борба с корупцията и реформи в прокуратурата. Нищо от това няма да се случи, но ще бъде обещано.

 

А няма да се случи, защото именно ДПС и Пеевски бяха в основата на назначаването на Цацаров за главен прокурор преди 7 години и нещо, както след това назначиха Иван Гешев за негов заместник. Доган и Пеевски са мощните рамена, които държат Борисов начело на държавата от години. Разбира се, познавайки нарцистичния му характер, те го оставят да живее с мисълта, че е велик и гениален управленец.

 

Досега ДПС не е заявило позиция относно протестите. Допусна обаче грешки, а една от тях може да се окаже фатална. Закараха на Росенец 6-7 хиляди млади членове и поддръжници на партията, за да защитават Доган о протестиращите. Не прецениха обаче, че всички тези хора видяха „на живо“ за какви дворци и милиони става дума, незнайно как осигурени.






Борисов е в критична ситуация и със сигурност ще играе по свирката на Доган и Пеевски. Те пък ще преценят до дни дали да му дадат рамо за пореден път или да го пуснат на Гешев.

 

Подценяват обаче протестите. Този път те не са каквито бяха. Освен това президента Радев със сигурност ще казва още неща. И това е лошата новина за мафиотизираното статукво.

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 230| 21843 |20.08.2020 Тези, които отровиха Навални, държат Борисов и Пеевски на власт! . 21| 14835 |18.07.2019 Скъпите управници и прокурори се държат с нас по казуса с НАП, като с чумаво прасе . 18| 16156 |13.03.2014 Кога ще изключат Станишев?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads