Реклама / Ads
51| 13904 |27.06.2023 ГЛАСЪТ

Елементарно лаладжийство за предизборна употреба: Поредният онлайн призив на Копейкин

.
Костадин Костадинов решил, че ще иска от медиите реципрочно отразяване на живо в същия обем и от същите телевизии. Радват му се разни негови поддръжници в социалните мрежи и късат ризи от кеф, че върлият защитник на националния ни интерес е готов да застава редовно пред камера, за да бори лъжите на ”прогнилия Запад”. Истината обаче е другаде.
 

Господин Копейкин, понеже виждам, че си служите особено добре с популизъм и заблуждавате обществото, благодарение на ниската юрисидическа осведоменост, бих искала да отбележа няколко неща.

 

На първо място частните медии за съжаление не могат да бъдат задължени да включват или изключат от програмата си конкретни политически партии, било то такива, които са част от Народното събрание. Такова задължение няма и в обществените теливизии, които трябва да се съобразяват с разпоредбите в Закона за радио и телевизия.

 

Нещо повече - ЗРТ посочва, че в ефир не бива да се допуска създаване или предоставяне за разпространение на предавания, които внушават национална, политическа, етническа, религиозна и расова нетърпимост. Простете, може да греша, но не бяхте ли именно Вие онзи, който само преди няколко дни призова "уродливата измет", както наричате "родната демократична общност", да бъде унищожена? Питам само.

чл. 17, Закон за радиото и телевизията:


.

Доставчиците на медийни услуги са длъжни да не допускат създаване или предоставяне за разпространение на предавания в нарушение на принципите на чл. 10 и предавания, внушаващи национална, политическа, етническа, религиозна и расова нетърпимост, възхваляващи или оневиняващи жестокост или насилие.

 

Извинете, но не сте в предизборна кампания, въпреки че упорито продължавате да се държите предизборно. В този смисъл - нито обществените медии, нито пък частните са длъжни да предоставят ефирно време на всеки самозван политик. Да, по време на кампания за съжаление, целокупният български народ е длъжен да гледа конспиратори като Венци Чикагото в ефира на БНТ. Сега обаче няма нужда лица, които си служат с фалшиви новини и прокремълска пропаганда, да ни облъчват с лъжите си.

 

Що се отнася до искането за реципрочно отразяване на живо в същия обем от същите телевизии - пуснете си право на отговор, ако сте се почувствали засегнат от нещо. Медиите са длъжни по закон да Ви го дадат в същия часови диапазон. Вярвам, добре сте запознат с това.

 

Всичко останало, господин Копейкин, е елементарно лаладжийство за предизборна употреба.

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7264 |08.07.2021 Рекет като предизборна кампания. Гражданският порив не е баничка с айрян . 47| 9811 |07.03.2021 Музиканти за предизборна употреба са лоша гледка . 26| 14323 |20.08.2019 Елементарно, г-жо Хопкинс, много елементарно обидихте британските служби и българите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads