Реклама / Ads
51| 8322 |28.03.2023 ГЛАСЪТ

Ти, гадино, получи ли пачки? Отечеството пита

.
Либерастите са платени от разлагащия се Запад и сриващите се САЩ – то е ясно. Либерасти са привържениците на либералната демокрация. Тази, която разсипа българското село, наряза заводите на скрап и продаде България на капиталистите. Но най-големият й грях е раздялата със социализма, москвичите, спокойствието, милицията и почивките във ведомствени станции. Либераст, това е платено с долари и евро зло.
 

Евро-атлантическите хора пък смятат, че част от путинофилите са платени. Аргументът: Не е възможно интелигентен човек да вижда, че Русия нападна вероломно Украйна, че руската армия извършва зверства, а благородният Путин заплашва света с атомни бомби и да отрича всичко това без да му е платено. В рубли, в копейки.

 

Излязат ли протестиращи на площадите, политици, срещу които е насочено недоволството, са категорични, че на недоволните им е платено. Това твърдеше Борисов по време на протестите през 2020 г. Приятелят му Иван Гешев и прокуратурата не успяха да открият и един лев, даден на протестиращите, но това не попречи лъжата да бъде повтаряна и до днес.

 

Много българи са убедени, че пачките и златните кюлчета в чекмеджето на Борисов са му дадени за нещо. Платено спокойствие, платен рекет, платена зависимост…

 

Известен банкер заяви открито, че са плащани на главния прокурор по онова време Сотир Цацаров по 100 000 евро месечно. Вероятно за закрила на определени хора за сметка на други хора и бизнеси.

 

Бизнесменът Божков оповести, че е дал около 60 милиона кеш за Бойко Борисов през Владислав Горанов, за да осигури спокойствие за бизнеса си.

 

Могат да бъдат изброени още примери на плащане. Нарича се корупция. Според изследвания на Евростат през последните петнайсетина години България е на първо място по корупционни практики в ЕС.

 

Да разгледаме казуса с военната помощ за Украйна, която президентът Радев и военният министър Стоянов толкова не харесват.

 

Руският експерт по темата за тайните служби Владимир К. споделя през 2022 г., че руските служби са получили допълнително финансиране в размер на около 200 млн долара от началото на войната срещу Украйна за активиране на агентурните мрежи в бившите социалистически страни. Особено внимание се отделяло на България, като слабо звено в НАТО и ЕС. Освен заплащане в определена валута, се използват и други начини на стимулиране като получаване на имот под формата на подарък, получаване на дивиденти от фирми, в които участват близки на важните за Кремъл лица.

 

Заради подобни „подаръци“ вече бившият генерален прокурор на Швейцария Михаел Лаубер отиде на съд по обвинения за прикриване и забавяне на разследвания, свързани с руснаци от списъка „Магнитски“, които са имали милиарди в швейцарски банки.

 

Щом се случват такива неща в други страни, каква е гаранцията, че не се случват и у нас?

 

Например: Дали високопоставени български политици не са мотивирани по някакъв начин от Москва, за да се въздържа страната ни да дава военна помощ за Украйна? Също и за непрекъснато апелиране от същите тези политици България да запази неутралитет и да настоява за мир при запазване на анексираните от Русия украински територии? Отличен повод за стимулиране на подобна „услуга“.

 

Все едно да се твърди, че построяването на Руски/Турски поток през България с около 3 млрд лева от българските данъкоплатци, е извършено само от чисти мъжки чувства между Путин и Борисов? Би ли повярвал някой в това? Разбира се, че няма доказателства, има си хас…

 

Но съмненията имат собствен живот и никой не може да ги спре.

 

Защото… Защото такъв е постсъветският, ченгеджийско-олигархо-мафиотски модел. Той работи и се крепи на корупцията.

 

Затова въпросът: Ти, гадино получи ли пачки? – е реален. Отечеството пита.

А иначе ни заливат с крясъце за „платените либерасти“. Нещо като вехтия съветски виц за универсалния аргумент на комунизма срещу капитализма: А вие защо биете негрите в Америка?...

 

Димитър Николов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 12620 |02.10.2022 Получихме си заслуженото черно . 0| 54877 |23.03.2022 Манфред Вебер от ЕНП получил 10 млн евро от Борисов, за да го брани? . 19| 14828 |13.10.2020 Споко, полицаи, ще получите пари - биете леко и обичате шефовете . 37| 12332 |20.11.2019 Чакахме Батман и Супермен - получихме Гешев, Цацаров и Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads